ON STAVLJA DALIĆA NA MUKE: / Hrvatski reprezentativac sjajno zabio glavom na otvaranju utakmice

Image
Foto: Screenshot

To mu je deseti ovosezonski pogodak u najjačoj nogometnoj ligi u Francuskoj

28.4.2018.
21:59
Screenshot
VOYO logo

Napadač Caena i hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Santini postigao je pogodak u subotu tijekom ogleda svoje momčadi i Troyesa na Stade de l'Aube.

Santini je bio precizan udarcem glave već u četvrtoj minuti susreta kojeg je njegova momčad, ipak, izgubila 1-3. Već u 27. domaćin je preokrenuo u svoju korist, a u samom smiraju ogleda i potvrdio pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Santinija je postignuti pogodak bio njegov deseti ligaški u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiks Monaca

Nogometaši Lyona probili su se na drugo mjesto francuskog prvenstva koje osigurava direktan plasman u Ligu prvaka iskoristivši kiks Monaca. Monaco je na svom travnjaku odigrao tek 0-0 protiv Amiensa, dok je Lyon na svom travnjaku pobijedio Nantes 2-0. "Lavovi" tri kola prije kraja sezone imaju bod više od momčadi iz Kneževine. Monaco bi nakon nedjelje mogao ostati i bez treće pozicije jer Marseille ima dva boda manje i utakmicu manje.

Monaco je dominirao cijeli susret, ali nikako nije uspio probiti gostujuću obranu. Na koncu su oba sastava završila utakmicu s igračem manje. Kod Monaca je u 90. minuti pocrvenio Diakhaby zbog oštrog prekršaja nad Gouanom koji je također isključen jer je napao Diakhabyja. Za Monaco je branio hrvatski reprezentativac Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon je rutinski stigao do pobjede protiv Nantesa sa 2-0. Pobjeda domaćina je mogla biti i uvjerljivija, a golove za pobjedu 'lavova' zabili su Depay (39) i Traoree (68).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille je u derbiju začelja pobijedio Metz 3-1 i produžio nadu u prvoligaški spas dok je Metz praktički drugoligaš. Strijelci za Lille bili su Luiz Arauju (13), Pepe (45+2) i Bissouma (77), dok je pogodak za goste zabio Roux (49).

Napeto do kraja

Prvak PSG vodi s nedostižnih 90 bodova, Lyon ima 72, Monaco 71, a Marseille 69 bodova i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako napeto je i na začelju. Mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Metz (26) i Lille (32), dok je na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije Troyes (32). U opasnoj zoni su i Toulouse na 17. mjestu sa 34 boda, te Strasbourg koji na 16. mjestu ima 35 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo