'ON JE NEZAMJENJIV: / Španjolci se poklonili novom kapetanu Vatrenih

Image
Foto: AFP, BULENT KILIC
29.8.2016.
18:29
AFP, BULENT KILIC
VOYO logo

Te 2012. godine svi mediji pisali su o zainteresiranosti Reala za hrvatskog veznjaka koji je oduševio u dresu Spursa. I sve se na kraju pretvorilo u trakavicu koja je potrajala dugih i napornih 80 dana. Predsjednik Tottenhama Daniel Levy, poznati britanski biznismen i čovjek koji je poznat po svojoj tvrdoglavosti, napokon je odlučio pustiti svog ponajboljeg igrača u redove španjolskog velikana za 42 milijuna eura.

Te 2012. postao najskuplji hrvatski nogometaš

Modrić je toga dana postao najplaćeniji hrvatski nogometaš te šesti najplaćeniji igrač u Realovoj povijesti, a 27. kolovoza 2012. godine potpisao je petogodišnji ugovor s Realom. Hrvat je debitirao tri dana kasnije u utakmici španjolskog Superkupa protiv Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JORGE GUERRERO
Image
Foto: AFP, JORGE GUERRERO

Svoj prvi La Liga pogodak za Real Madrid postigao je u utakmici 10. kola sezone 2012./13., protiv Real Zaragoze. U subotu je Real na krilima ponajviše Modrića pobijedio Celtu Vigo 2-1, a Modrić je za svoj klub pružio još jednu odličnu partiju koju je mogao okruniti pogotkom u 21. minuti, ali je njegova lopta završila na prečki.

Briljantnih 4 godine u Madridu

Nakon pobjede, Modrić je prokomentirao proteklih 4 godine u dresu Los Blancosa s kojima je osvojio i dva naslova prvaka Europe, kao i dva europska Superkupa (2014., 2016.), jedno klupsko svjetsko prvenstvo (2014.), kup Kraljeva (sezona 2013/2014.), španjolski Superkup. Ukupno je za Kraljeve zabio 10 golova (uz 27 asistencija) i odigrao 175 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MODRIĆ I DRUŠTVO STIGLI U ZAGREB: Veznjak Reala progovorio o novoj dužnosti u reprezentaciji

"Ovo su bile četiri čudesne godine za mene. jako sam sretan u Realu, nadam se da ću za ovaj klub igrati još mnoog godina", kazao je Modrić, piše Marca i dodao:

"Osvojio sam mnogo titula i nadam se da ću ih osvojiti još i više".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca tekst o Modriću završava rečenicom koja najbolje opisuje što Hrvat znači za igru Los Blancosa.

"Gotovo je nemoguće zamisliti Realovu sredinu bez Hrvata i njegovog liderstva. I upravo zbog toga, klub mu priprema ugovor kojim će ga vezati do kraja njegove karijere".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo