OLMO OBJASNIO ŠPANJOLCIMA: / 'Zbog Dinama su mi govorili da sam lud. Povratak u Barcu? Ne zatvaram vrata nikome...'

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Najbolji Dinamov igrač neće još dugo boraviti na Maksimiru

17.11.2019.
16:14
PIXSELL, Luka Stanzl
VOYO logo

Španjolac Dani Olmo u petak je debitirao za A vrstu i odmah se upisao u strijelce. Njegove dionice nakon toga i predstava u dresu Dinama sve više rastu i sve je izglednije da će već u siječnju imati novi klub.

Je li sljedeći korak povratak u Španjolsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da se mogu vratiti, ali ovu smo sezonu izvrsno otvorili i ide nam dobro i u Ligi prvaka. Ostale su dvije utakmice, ali ovisimo i o drugima. Puno toga još treba napraviti", rekao je za katalonski Sport. Izbornik Roberto Moreno izjavio je da se u Ligi prvaka dokazao kao igrač.

"To je izlog za sve mlade igrače, posebno ako igraju u malim ligama poput Hrvatske", kazao je. Spominje se Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što dalje?

"Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ne zatvaram vrata niti jednom klubu, ali ja sam Dinamov igrač. Vidjet ćemo što će biti s Dinamom", poručio je. Prisjetio se potom svojih dana iz La Masije.

"Ugradili su mi određene vrijednosti i Barcelonin stil. Ako se tome nadoda ono što sam naučio u Hrvatskoj, to me učinilo igračem kakav sam sada. Moja omiljen pozicija je iza napadača. Volim ulaziti u prostor i pucati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je i kako to da je sa 16 godina otišao u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi su mi na početku govorili da sam lud. Nijedan drugi klub nije mi ponudio ono što mi je Dinamo nudio u sportskom smislu. Mogao sam tek nakon godinu dana ući u prvu momčad, ali oni su me promovirali već nakon tri mjeseca i tamo sam ostao. Ponudili su mi projekt za budućnost, pokazali su da su spremni riskirati sa mnom i zato sam odabrao Dinamo", pojasnio je.

"Ta je odluka mogla otići i u drugom smjeru, ali hvala Bogu je sve ispalo dobro i poziv u reprezentaciju mi ja nagrada za trud“, kazao je. Ispričao je i da je HNS pokazao interes za njega te da su ga kontaktirali preko Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam govorio da želim igrati za Španjolsku i ovo mi je ostvarenje sna. Stvarno sam jako sretan", završio je.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo