'OKO SOKOLOVO' PRIMIJETILO ZANIMLJIVE DETALJE: / Na derbiju Dinama i Hajduka imali smo rijetko viđenu situaciju, Rijeka trebala ponoviti penal

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ono što je posebno zanimljivo kod ova dva derbija jest činjenica da nakon dugo vremena nije bilo lošeg suđenja

26.4.2021.
22:37
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Proteklog vikenda imali smo čak dva derbija Prve HNL. Dinamo je nadigrao Hajduk s glatkih 2:0, a Rijeka i Osijek remizirali su s 0:0 i time si znatno otežali situaciju.

Ono što je posebno zanimljivo kod ova dva derbija jest činjenica da nakon dugo vremena nije bilo lošeg suđenja. Sudački ekspert Marijo Strahonja vrlo je pohvalno govorio o suđenju prošlog vikenda posebno kada je u pitanju Ivan Bebek, sudac derbija Dinama i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bebek je odsudio vrlo dobro, iskoristio je svoje neprocjenjivo iskustvo i nije imao problema. Sve četiri ključne situacije procijenio je vrlo dobro i time stekao veliko povjerenje trenera i igrača. Bio je diskretan i intenzitet je prilagodio intenzitetu utakmice", rekao je Strahonja u HRT-ovu Stadionu.

Bile su dvije škakljive situacije sa Jairom i Petkovićem i Ivanušecom u Dinamovu kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvoj situaciji s Petkovićem nadskočio je, protivnik nije imao loptu pod kontrolom. Neki bi suci to možda i svirali, ali to nije dovoljno za kazneni udarac. U drugoj situaciji identično, lagani kontakt s leđa, sve je čisto", rekao je Strahonja i potvrdio sjajno Bebekovo suđenje.

Image

25.04.2021., stadion Maksimir, Zagreb - 31. kolo, Hrvatski Telekom Prva HNL, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Sudac Ivan Bebek. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rijekin penal nije valjao

Na utakmici Rijeke i Osijeka, koju je sudio Fran Jović, također je bilo spornih situacija. Jović je dobro procijenio Ercegov pad u kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o očiglednom simuliranju i žutim je kartonom jasno poručio igračima da to neće tolerirati", rekao je Strahonja.

U 59. minuti Rijeka je imala priliku iz penala kojem je prethodila vrlo sumnjiva situacija ispred kaznenog prostora domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj prekršaj nije bio očigledan i zato se VAR nije oglasio. Što se tiče kontakta Čeberka nad Murićem, tu je sve jasno", rekao je Strahonja.

Kod samog penala, Strahonja veli da je on krivo izveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kazneni udarac trebalo je ponoviti jer su dva igrača Osijeka prerano utrčala u kazneni prostor. Pravila kažu da ako golman obrani ili se lopta odbije od okvira, a igrači koji su ranije utrčali i utječu na igru, što u ovom slučaju jest Škorić, kazneni udarac mora se ponoviti. Tu mora intervenirati VAR soba", rekao je Strahonja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo