'OKO SOKOLOVO' OTKRILO VRLO ZANIMLJIV DETALJ KOD IGRAČA DINAMA: / Malo tko je ovo primijetio - 'To je njegova velika prednost'

Image

Sve sporne situacije s derbija analizirao je i prokomentirao sudački ekspert Mario Strahonja

15.2.2021.
22:02
VOYO logo

Proteklog vikenda odigran je veliki derbi za vodeću poziciju HNL-a između Dinama i Osijeka na Maksimiru, "modri" su slavili s 1:0, a na utakmici je bilo itekako puno posla za suca Ivana Bebeka, koji je, mora se priznati, odradio vrlo dobar posao.

Sve sporne situacije s derbija analizirao je i prokomentirao sudački ekspert Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opravdao je očekivanja, dobra primjena VAR tehnologije. Stavio je svoj gard i vrlo dobro sudio utakmicu", kazao je Strahonja. Bebek je u 52. minuti dosudio penal za Osijek, ali je naknadno VAR signalizirao zaleđe u začetku te akcije i penal je poništen.

"Penal nije sporan da se nije prethodno dogodila pozicija zaleđa. VAR ekipa je odlično reagirala i javila sucu, a Bebek je dobro prosudio da je to bio penal", rekao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

13.02.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Ramon Mierez, Kevin Theophile Catherine Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dva puta nedosuđen penal

Kazao je i kako nije bilo niša sporno u tome da je Bebek dodijelio dva žuta kartona Dinamovu igraču, Stefanu Ristovskom, a naglasio je posebno kako je Bebek donio odlične odluke nedosudivši dva puta penal za Osijek. U 85. i 96. minuti branič Dinama, Theophile-Catherine igrao je rukom, ali Bebek nije pokazao na bijelu točku jer je ruka oba puta bila uz tijelo.

"Nema kažnjivog igranja rukom. Jasno je da se ruka nalazi uz tijelo, ovo nije za penal. Druga jednako tako, odmah je sudac pokazao da to za njega nije kažnjiva ruka. Ona je odvojena prema naprijed malo, pa bi ga pogodila u nadlakticu da nije", rekao je Strahonja i onda primijetio zanimljiv detalj kod Theophila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Theophile je je tip stopera koji ima prednost da uvijek drži ruke uz tijelo", zamijetio je Strahonja nešto što mnogi možda i nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo