OGROMNI PROBLEMI UOČI NASTAVKA PRVENSTVA: / Cijela momčad njemačkog kluba završila u karanteni tjedan dana prije utakmice

Image
Foto: Profimedia

Bundesliga je prva je od pet velikih liga koja je odlučila nastaviti nogometno prvenstvo 16. svibnja bez gledatelja

9.5.2020.
22:49
Profimedia
VOYO logo

Njemački drugoligaš Dynamo iz Dresdena morao je staviti cijelu svoju prvu momčad i trenerski stožer u karantenu nakon što su otkrivena dva nova slučaja zaraze koronavirusom te zbog toga neće moći odigrati prvu utakmicu nastavka prvenstva za osam dana, objavio je klub u subotu.

Svi igrači i trenerski stožer Dynama iz Dresdena morat će u izolaciji provesti 14 dana. Imena dvojice zaraženih igrača, koji nisu pokazivali nikakve simptome, nisu objavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dynamo iz Dresdena tako je postao prvi klub u dvije njemačke profesionalne nogometne lige (DFL) koji neće moći nastaviti prvenstvo kako je predviđeno u nedjelju 17. svibnja. Inače zadnji klub na ljestvici druge lige trebao je igrati utakmicu 26. kola u Hanoveru.

"Činjenica je da sljedećih 14 dana nećemo moći ni trenirati ni igrati utakmice", objasnio je sportski direktor Dynama RalfMinge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prvog testiranja, dok je momčad trenirala u malim grupama, jedan je igrač bio pozitivan na Covid-19. Zdravstvene službe Dresdena tada su odlučile samo njega staviti u karantenu od 3. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom valu testiranja 4. svibnja nije otkriven niti jedan zaraženi ni među igračima ni među trenerima. Od četvrtka momčad je počela kolektivno trenirati i do danas su održali dva treninga.

Njemačka, jedna od europskih zemalja koja se dobro uhvatila u koštac s panedmijom koronavirusa, prva je od pet velikih liga koja je odlučila nastaviti nogometno prvenstvo 16. svibnja bez gledatelja. I prva i druga njemačka liga su prekinute sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo