OVO JE VELIKO / Ogroman skandal potresa europski nogomet, oko svega se oglasio i najjači čovjek ovog sporta: 'Nećemo odustati'

Image
Foto: Profimedia.hr

Iako je ovo slučaj star nekoliko godina, tek sada je došao u fokus javnosti

3.4.2023.
14:27
Profimedia.hr
VOYO logo

Ogroman skandal s podmićivanjem sudaca u koji je upletena Barcelona tjednima trese španjolsku nogometnu javnost. Tužiteljstvo je prije tri tjedna podignulo optužnicu zbog korupcije protiv Barcelone te njenih bivših predsjednika Josepa Marije Bartomeua i Sandra Rosella. Ovaj dvojac se tereti da su od 2001. do 2018. Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije, i njegovoj tvrtki platili ukupno 8.4 milijuna eura.

Negreira im je zauzvrat delegirao suce koji odgovaraju Barceloni te jamčio da će oni suditi za nju. Oko svega se oglasio i prvi čovjek UEFA-e. Izrazio je zabrinutost za skandal i rekao kako će se UEFA baviti ovim slučajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, ne mogu to izravno komentirati iz dva razloga. Prvo, jer imamo neovisno stegovno povjerenstvo. A drugo, jer se nisam detaljnije bavio ovom temom. No, mogu nešto reći. Koliko sam informiran, situacija je krajnje ozbiljna. Toliko ozbiljna da je po meni jedna od najozbiljnijih u nogometu otkako se njime bavim. Na razini španjolske lige stvar je naravno zastarjela i ne može imati konkurentske posljedice, dok je postupak u tijeku na razini španjolskog građanskog tužiteljstva. Isto vrijedi i za UEFA-u, ni tu nije ništa zastarjelo", otkrio je predsjednik UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo