Ispričali svoju verziju / Oglasila se Torcida Trogir: 'Željeli smo maloljetnika zaštititi da ne bi došlo do fizičkih sukoba

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i diskriminacije', poručili su organizatori

31.12.2018.
21:35
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Broj ne kontroverze izazvala je u ponedjeljak vijest da je igrač kaštelskog futsal kluba Bonito na humanitarnom memorijalnom turniru Pere Brešan Jeva diskvalificiran samo zato jer je navijač Dinama.

Turnir je u organizaciji Torcide Trogir, a organizatori su se o cijelom slučaju oglasili na svojoj Facebook stranici. Prema njihovoj verziji priče riječ je o maloljetniku kojeg su sačuvali od neugodnih povika s tribina, a naglasili su i da su za čitavu hajku krivi - mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Povodom događaja tijekom 14-og Memorijalnog Malonogometnog Turnira Pere Brešan -Jeva kao organizatori se ograđujemo od svih napada na Torcidu Trogir. Podmetanje novinara i igraca Fc Bonito je sramotno, novinari potenciraju netrepeljivost sjevera i juga i stvaraju medijski linč na cjelokupnu Torcidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotno je kako nisu navedene pozitivne strane turnira na kojem je od osnutka do danas uplaceno vise od 100 000kn humanitarnih donacija.

Navedeni igrac je odigrao dvije utakmice tijekom ovog turnira. Kako se radi o djecaku od 17 godina kojemu su upucene verbalne prijetnje sa tribina od njegovih vrsnjaka tijekom druge utakmice zamolili smo igrace Fc Bonito radi neugodnih situacija, i sigurnosti maloljetnika da je najbolje da maloljetnik vise ne nastupi na turniru da se ne bi dogodio fizicki sukob u ili izvan sportske dvorane.Željeli smo da sve prođe bez incidenata jer je turnir humanitarnog karaktera. Igraci Fc Bonito su se složili i kazali kako je to najbolje rjesenje. Sutradan momčad Fc Bonito je dosla s navedenim maloljetnikom ocito isprovocirati situaciju i ugroziti sigurnost svog prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i diskriminacije.

Ovom prilikom zelimo svim ljudima dobre volje sve najbolje i Sretnu Novu 2019godinu", stoji u priopćenju Torcide Trogir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo