Svjetski prvaci u ogromnim problemima: 'Neće nam biti lako'

Nogometna reprezentacija Njemačka mogla bi biti prilično oslabljena u sljedeća dva dvoboja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016., u kojima će se svjetskim prvacima suprotstaviti Poljska i Irska, s obzirom na to da su upitni nastupi Mesuta Oezila, Andrea Schuerrlea i Juliana Draxlera.

Na jutarnjem treningu, održanom u srijedu u Frankfurtu, njemački izbornik Joachim Loew imao je na raspolaganju samo 17 igrača, od kojih su trojica bili vratari. Mesut Oezil bio je na pregledu lijevog koljena u Muenchenu, Schuerrle je trenirao individualno po posebnom programu, a Draxler je ostao u krevetu liječiti se od gripe.

Za ove reprezentativne akcije Loewu nisu na raspolaganju ozlijeđeni kapetan Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Marco Reus and Mario Gomez.

//www.youtube.com/embed/Gf8s4RKV4LQ

“Imamo probleme na nekim pozicijama i neće nam biti lako popuniti praznine, unatoč uvriježenom mišljenju da imamo neiscrpan izvor igrača svjetske klase”, izjavio je njemački izbornik u intervjuu za službeni internetski portal FIFA-e.

Unatoč problemima s kadrom, Njemačka je u kvalifikacije za Euro 2016. ušla pobjedivši sa 2:1 Škotsku, a Elf će kao favorit ući i u subotnji dvoboj protiv Poljske u Varšavi, te u susret s Irskom, koju će u utorak ugostiti u Gelsenkirchenu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr