ODVRATAN PRIMJER RASIZMA U ENGLESKOM NOGOMETU: / Nakon budalaštine za svaku osudu, on se životom djece kune da nije rasist

Image
Foto: AFP

'Da sam bacio jabuku ili krušku bilo bi u redu, ali budući da je to bila banana moj potez nije ispravan

5.12.2018.
18:35
AFP
VOYO logo

Kamere su uhvatile navijača Tottenhama kako za vrijeme utakmice baca koru od banane na Arsenalovog ganskog napadača Pierre-Emericka Aubameyanga tijekom londonskog derbija. Reakcija Spursa bila je jedina moguća, zabranit će dotičnom da se ikad više pojavi na njihovom stadionu.

Čovjek koji je to napravio zove se Averof Panteli, ima 57 godina i tvrdi da njegov potez nije bio iniciran netrpeljivošću prema Aubameyangovoj boji kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glup potez

"Ja nisam rasist, sto posto. Kunem se životom svoje djece da nisam takav. Ispričavam se klubovima ako sam nekog uvrijedio, posebice Tottenhamu. Bio je glup potez, ali namjera mi nije bila vrijeđati. Optužen sam da sam bacio predmet na travnjak, ne optužuje me se za rasizam", objašnjava Panteli ponavljajući da je pogreška bila velika i da zbog nje iskreno žali.

Objasnio je, navodi Daily Mail, da je svemu prethodila proslava Arsenalovih nogometaša pred Tottenhamovim navijačima te da je on 'bez razmišljanja pokupio koru banane i bacio je na rub travnjaka'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Da je bila jabuka...

"Nisam ju bacio na igrače, a zažalio sam odmah za nekoliko sekundi. Pomislio sam 'Sra*e, što sam napravio?'. Da sam bacio jabuku ili krušku bilo bi u redu, ali budući da je to bila banana moj potez nije ispravan. Kontaktirao sam Tottenham kko bih se ispričao, a oni su mi rekli da će stupiti u kontakt sa mnom kako bi me doživotno kaznili'", dodaje.

Ciparski Grk Panteli udaljen je s utakmice nakon pregleda snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U obitelji imam tamnoputih ljudi. U Londonu su mi nećaci koji su u vezi sa tamnoputim partnericama i koji imaju djecu. Odrastao sam u Tottenhamu u kojem je 70 posto ljudi tamnoputo. Prijatelj sam s mnogima cijeli život. Nemam dosje kriminalca i nikad u životu nisam bio u sukobu sa zakonom", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo