NA NJIHOVOJ STRANI / Odvjetnik Bad Blue Boysa: 'Uvjeravam vas, moji klijenti su nevini! Ako bude drugačije, ja ću odstupiti'

Image
Foto: Screenshot

Bad Blue Boysi, koji su uhićeni radi izazivanja nereda u ponedjeljak u Ateni, počeli su se izjašnjavati pred sudom

11.8.2023.
14:21
Screenshot
VOYO logo

Prva tridesetorica uhićenih izgrednika, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Phialdelphia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, počeli su se u petak izjašnjavati o optužnici.   

Image
TEŠKA SITUACIJA /

Oglasili se BBB: 'Počinjemo sa prikupljanjem donacija u svrhu pravne pomoći'

Image
TEŠKA SITUACIJA /

Oglasili se BBB: 'Počinjemo sa prikupljanjem donacija u svrhu pravne pomoći'

Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još tridesetorica optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhićenika, prenose grčki mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ubojstvo Michalisa Katsourisa, koji će u petak biti sahranjen u Ateni, još uvijek je optužena nepoznata osoba. No, grčki mediji su objavili da je istragom krug osumnjičenih sveden na pet osoba: trojicu grčkih državljana, jednog Hrvata i jednog Albanca.

Izjavu je za grčke medije dao Vassilis Noulezas, odvjetnik koji brani pritvorene hrvatske državljane:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati? Oni su došli u Grčku na tri-četiri dana vidjeti Atenu, Atiku, pogledati utakmicu i otići. Pa, nije to valjda zabranjeno?", ironično je upitao novinare.

Što misli o čitavom slučaju, o okrivljenosti njegovih klijenata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počinitelj je mogao biti Hrvat, Albanac ili Grk. Nitko nema pravo prejudicirati o tome što se dogodilo dok traje istraga. Ali, nitko ne smije biti ni oslobođen krivnje. Grčka je pravna država, moramo biti dosljedni u provođenju zakona prema svima", dodaje odvjetnik.

No, dodaje i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojmo dizati tenzije, nemojmo utjecati loše na veze grčkog naroda s hrvatskim. Hrvati su većinom miroljubivi, demokratski nastrojeni, kao što smo i mi. Znamo da nasilju u sportu i oko njega nema mjesta. Idemo ovo odraditi kako treba, to je naša zadaća. I uvjeravam vas - moji klijenti su nevini! Ako bude drugačije, ja ću odstupiti", rekao je Noulezas.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo