Odveo Vatrene na Svjetsko prvenstvo, pa dobio otkaz!

Hrvatska nogometna reprezentacija do 20 godina nastupit će od 29. srpnja do 20. kolovoza na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji.

26.7.2011.
11:51
VOYO logo

Zrakoplov s dragocjenim teretom poletjet će u utorak u devet ujutro s Plesa, sjedit će u njemu hrvatski nogometaši do 20 godina, budući nasljednici Bilićevihkockastih. Destinacija im je Kolumbija, odlaze dečki na SP.

"Pripremali smo se u Ludbregu i u Zagrebu, pustio sam igrače da se pozdrave s obiteljima i curama, trenirali smo u 'Zagrebellu', a sad krećemo", veselo je prepričavao izbornik Ivica Grnja. A onda mu se lice namrgodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam problema s krpanjem momčadi, jer htio to ili ne, u Hrvatskoj nema puno Vrsaljka ili Vukušića. Ostao sam i bez Andrijaševića, koji se vratio u Vinkovce. Zanimljivo, Kovačić i Špehar, dečki koji su dragulji našeg nogometa, ostaju kod kuće, klubovi su tražili da ostanu jer igraju u prvoj momčadi", redao je Grnja.

Kimao je glavom, nije bio zadovoljan, na ključnim mjestima nedostaju mu najbolji igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš to, jer što je protivnik jači, dolazi do većih problema. U inozemstvu su šokirani kad čuju da naši klubovi ne puštaju igrače u reprezentaciju, to se radi još samo u Engleskoj, ali na Otoku na svakoj poziciji imaju po deset mladih igrača!".

Može li se očekivati ponavljanje uspjeha s EP-a u Francuskoj prošle godine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dišemo kao jedan, cilj nam je ulazak u drugi krug, ali jadna nam majka budemo li drugi u skupini, jer križamo se s Brazilom. S nama su Saudijska Arabija, Nigerija, Gvatemala...".

Ubacio se izborniku u riječ Andrej Kramarić, Dinamova devetka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šefe, ne brinite se, Brazila se ne trebamo bojati, pa vidjeli smo na Copa Americi da male repke kolo vode. Želimo potvrditi rezultat s Europskog prvenstva, htjeli bismo u finale, pokazati što je Hrvatska...".

Reprezentaciji se priključio i Matej Delač, koji bi trebao biti prvi golman. Podsjetimo, Grnja je već bivši. Ovo će mu biti zadnje natjecanje jer je HNS odlučio da jedna osoba ne može biti i izbornik i stručni instruktor, svojevrsni nogometni pedagog koji obavlja druge zadaće u radu Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je odlučio HNS, odnosno na neki način usmjerio Grnju da se ne kandidira u sljedećem mandatu. I to ga peče:

"Nije mi baš pomoglo prije odlaska na SP čitati naslove u stilu "Grnja, pa-pa", htjeli su čak da mi stručna komisija slaže popis igrača koje bih trebao povesti. Što je, tu je, održao sam nas bar među deset u Europi", zaključio je tužno izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106250155006 arti-201107060137006 arti-201106150454006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo