ODVEO IH JE NA EURO I NAPRAVIO ČUDO, A SADA ODLAZI ZBOG KORONE: / Jedan od najdugovječnijih izbornika dao otkaz

Image
Foto: Profimedia

Na izborničkoj dužnosti proveo osam godina i bio jedan od najdugovječnijih aktualnih izbornika na europskom tlu

22.4.2020.
15:41
Profimedia
VOYO logo

Michael O’Neill je u srijedu službeno odstupio s dužnosti izbornika nogometne reprezentacije Sjeverne Irske, a trebao ju je još voditi u dodatnim kvalifikacijama za EURO protiv Bosne i Hercegovine, koje su zbog širenja koronavirusa odgođene za listopad.

O'Neill je na izborničkoj dužnosti proveo osam godina i bio jedan od najdugovječnijih aktualnih izbornika na europskom tlu, uz Joachima Loewa (Njemačka), Kolda (Andora) i Luca Holtza (Luksemburg). Od studenoga prošle godine kombinirao je izborničku ulogu s ulogom trenera engleskog drugoligaša Stoke Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Northern Ireland Manager Michael O'Neill. Germany v Northern Ireland, UEFA Euro 2020 Qualifying Group C, Football, Commerzbank-Arena, Frankfurt, Germany - 19 Nov 2019, Image: 483756086, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: James Marsh/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Želio sam ih voditi protiv BiH'

"Nakon što sam dobro razmislio i razgovarao s čelnicima Irskog nogometnog saveza, vjerujem da je najpoštenije i pravo vrijeme da odstupim. Želio sam voditi Sjevernu Irsku u kvalifikacijama za EURO protiv Bosne i Hercegovine i veselio se prilici da se još jednom kvalificiramo za veliki turnir, ali u sadašnjoj situaciji to više nije moguće", izjavio je putem priopćenja Michael O'Neill te dodao:

"Važno je da momčad ostavljamo u najboljoj formi, ne samo kako bi imala najbolje moguće izglede kvalificirati se na EURO već i da novi izbornik može imati dovoljno vremena kako bi nastavio nadogradnju na uspjehe koje smo imali tijekom mog osmogodišnjeg razdoblja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod O'Neillovim vodstvom Sjeverna Irska je prije četiri godine u Francuskoj prvi put zaigrala na Europskom prvenstvu i probila se do osmine finala kroz skupinu u kojoj su bile Njemačka, Poljska i Ukrajina. Irci su u osmini finala poraženi od Walesa (0-1).

Najozbiljniji kandidati za O'Neillova nasljednika su izbornik mlade reprezentacije (do 21 godine) Ian Baraclough, koji mu je trebao asistirati u utakmicama dodatnih kvalifikacija, te aktualni trener škotskog Motherwella Stephen Robinson, koji je bio O'Neillov pomoćnik na EURU 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo