ODUŠEVLJENJE NOVIM ZAKONOM: / "Ovo je početak sređivanja stanja u hrvatskom sportu"

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj
15.7.2015.
20:44
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

"Udruga Naš Hajduk pozdravlja usvajanje hitnih izmjena Zakona o sportu i ujedno zahvaljuje svim saborskim zastupnicima koji su podržali ovaj prijedlog i tako pridonijeli početku sređivanja stanja u sportu, a posebno nogometu, te uvođenju ravnopravnosti, transparentnosti i zakonitosti", izjavio je za Hinu tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov.

Nekima važnija stranačka stega

Po njegovim riječima, žalosti činjenica da se jedan dio zastupnika i stranaka otvoreno usprotivio izmjenama tog zakona, očito procijenivši da su im od svih pozitivnih vrijednosti važniji stranačka stega i interesi lobija koji su okupirali hrvatski sport. Rilov je istaknuo kako je ovim izmjenama napravljen prvi korak, no da u domaćem nogometu postoje još brojni segmenti koje također treba preurediti- od regularnosti natjecanja, preko sudačke organizacije koja je duboko kompromitirana, do odnosa prema navijačima i članovima klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo Hrvatski nogometni savez da u najkraćem roku postupi po odredbama Zakona o sportu, odnosno izmijeni statut i reorganizira se, dok od državne vlasti očekujemo strogo i dosljedno kontroliranje provedbe istog zakona", istaknuo je Rilov.

Sprečavanje izbornog inženjeringa

Na upit kako komentira odredbe izmijenjenog Zakona o sportu koje propisuju i položaj skupština sportskih saveza, u kojima će "najznačajniji klubovi" imati veći utjecaj, Rilov je rekao kako je takvo zakonsko opredjeljenje pozitivno, ali da udruga Naš Hajduk izmjene zakona smatra pozitivnim, ne samo zbog Hajduka, nego zbog sređivanja stanja u hrvatskom nogometu i sportu uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veći utjecaj najznačajnijih klubova je važan za hrvatski nogomet jer se na taj način sprečava izborni inženjering u županijskim nogometnim tijelima, ali i u tijelima Hrvatskog nogometnog saveza na nacionalnoj razini”, kazao je Rilov, koji je dodao kako veći klubovi pretežito stvaraju i igrače koji postaju reprezentativci, pa je logično da oni imaju i adekvatniji utjecaj u nogometnim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo