ODGOVOR NA GORUĆE PITANJE KOJI BAŠ SVI ŽELE ZNATI: / Zašto Messi zaista želi otići iz Barcelone? Postoji čak deset razloga

Image
Foto: Profimedia

Scenarij koji je do prije malo više od pola godine bio nezamisliv, naglo je, očito, postao realnost

31.8.2020.
17:18
Profimedia
VOYO logo

Iako su katkada odveć skloni senzacionalizmu i prenapuhavanju, španjolski su mediji posljednjih dana poprilično uvjereni i odlučni u tvrdnji da najbolji igrač svijeta i legenda Barcelone, Lionel Messi, napušta Camp Nou.

Scenarij koji je do prije malo više od pola godine bio nezamisliv, naglo je, očito, postao realnost, a zapravo mnogi još uvijek ne znaju zašto Messi, koji se do jučer kleo u plavo-crveni dres, rezolutno odbijao sve spekulacije o napuštanju katalonske prijestolnice, odjednom zasitio kluba u kojem je 20 godina i u kojem ga gledaju kao božanstvo te svim silama želi raskid ugovora, odnosno forsira transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Argentine forward Lionel Messi reacts after missing a goal opportunity during the Spanish League football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 1, 2020.,Image: 502191715, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Raskol s klubom

Ugledni španjolski sportski dnevnik, Marca, tvrdi kako postoji čak deset razloga zbog kojih Messi želi napustiti Camp Nou. Tri su pravne prirode, a ostalih sedam nogometne, odnosno usko su povezani uz sportsku politiku kluba.

Barcelona Messija, koji je već ušao u posljednju godinu ugovora, ne želi pustiti za cifru manju od 700 milijuna eura koja je klauzulom ugrađena u njegov ugovor, a Messi i njegovi odvjetnici ne slažu se tim i žele od njega napraviti slobodnog igrača jer navodno on u ugovoru ima stavku da smije napustiti klub svakog ljeta, ako poželi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Lionel Messi

Tri pravna razloga

Prvi od triju pravno vezanih razloga vezan je uz promjenu datuma na ugovoru. Messi je navodno imao pravo raskinuti ugovor do 10. lipnja, ali kako je pandemija koronavirusa razvukla sezonu, Messijev "team" tvrdi kako se taj datum mora pomaknuti na 1. rujna. Barcelona to dakako negira i ustraje u tome da je Messi i dalje njihov igrač i da može ići samo za 700 milijuna eura.

Drugi razlog je taj što Barcelona nije pokazala stavku u kojoj piše da Messi ima klauzulu od 700 milijuna eura s čim se većina novinara slaže, ali s druge strane La Liga je objavila dokument u kojem ta stavka ipak stoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je razlog taj što je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu ranije govorio kako Messi ima ugovor u kojem svakog ljeta može napustiti klub ako to zaželi, a sada naglo ta stavka ne postoji iako Messi želi otići.

Uz ta tri pravna razloga, Marca navodi još sedam zbog kojih Messi više ne želi imati posla s Barcelonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

LISBON, PORTUGAL - AUGUST 14: Lionel Messi of FC Barcelona looks dejected during the UEFA Champions League Quarter Final match between Barcelona and Bayern Munich at Estadio do Sport Lisboa e Benfica on August 14, 2020 in Lisbon, Portugal.,Image: 552558100, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Japan, Spain, France and The Netherlands ***, Model Release: no

Preostalih sedam razloga

Prvi od sedam ili četvrti ukupno, kako želite, jest taj što Messi smatra kako projekt Barcelone, odnosno Bartomeua, nije ambiziozan i neće uspjeti te mu se više ne da trošiti vrijeme.

Peti je razlog smjena Ernesta Valverdea u siječnju, za koji on navodno smatra kako je bio pogrešan, kao i činjenica da je Uprava lažno tvrdila da su tako htjeli sami igrači Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti razlog je odnos kluba prema igračima. Messi je navodno ogorčen time što je Uprava prebacila svu krivnju za neuspjeh na momčad.

Sedmi je razlog svađa između bivšeg sportskog direktora Erica Abidala i legendarnog Xavija, te vrlo loš tretman prema klupskim legendama kao i plaćeni tekstovi u medijima u kojima su se blatili igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmi je razlog navodno taj što ga nitko u klubu nije pitao za mišljenje oko najvažnijih stvari, ali su isto tako očekivali da nosi momčad na svojim leđima. Ranije su se savjetovali s njim, ali sada su ga ignorirali.

Deveti je razlog taj što misli da je njegova era u Barceloni gotova i da više ne želi biti odgovoran za klupske neuspjehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I konačno posljednji, deseti razlog, jest taj što smatra da su mu previše dirali u obitelj i diskreditirali je u naručenim člancima.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo