Odbio transplantaciju jetre preko reda!

8.9.2011.
19:07
VOYO logo

Socrates je bio kapetan brazilske reprezentacije na Svjetskim prvenstvima 1982. i 1986. godine, a u protekla tri tjedna dva puta je operiran zbog izljeva krvi u trbušnoj šupljini.

"Ako će mu transplantacija spasiti život, onda ćemo se boriti za nju. Riječ je o delikatnoj operaciji, no šanse za uspjeh velikih su 90%. Stanja srca, krvnog tlaka i pluća su u redu. No, morao bi ostati stabilnog zdravlja i ne bi smio krvariti ukoliko se odlučimo na transplantaciju", rekla je supruga brazilske legende, Katia Bagnarelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prvi put izašao iz bolnice krajem prošlog mjeseca, Socrates je rekao da transplantacija zasad još nije nužna, premda je naslutio da će mu trebati. Stoga je izjavio da ne želi poseban tretman niti pravo bilo kakvog prvenstva pred ostalim bolesnicima koji čekaju na presađivanje jetre.

"Želim da me se tretira kao bilo koju drugu osobu", izjavila je brazilska nogometna legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno Socrates, kojem su brazilski novinari svojedobno nadjenuli nadimak Doctor jer je i sam završio medicinski fakultet, leži pod sedativima na intenzivnoj njezi saopaulske klinike Albert Einstein. Trenutačno je u stabilnom stanju.

Vezani članci:

arti-201109040122006 arti-201109040138006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo