OČI SPORTSKOG SVIJETA U PETAK ĆE BITI UPERENE U MOSKVU: / Sve je spremno za spektakl, mjere osiguranja na najvišoj razini

Image
Foto: Screenshot

Glavni grad Rusije spreman je za ždrijeb skupina Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine koji će se održati 1. prosinca u moskovskoj palači Kremlj.

30.11.2017.
11:23
Screenshot
VOYO logo

Na ždrijebu će prisustvovati više od 1400 gostiju, među kojima i 30 od 32 izbornika reprezentacija sudionika SP-a. Akreditirano je oko 1500 novinara iz cijelog svijeta, a u samoj organizaciji će pomoći oko 450 volontera. Angažirano je i 18 prevoditelja koji će prevoditi program na pet jezika - engleski, njemački, španjolski, francuski i ruski.

Image
TROJICA VELIKANA NAJAVILA ŽDRIJEB SP-A: /

Neymar, Messi i Ronaldo znaju što svijet od njih očekuje, evo što kažu

Image
TROJICA VELIKANA NAJAVILA ŽDRIJEB SP-A: /

Neymar, Messi i Ronaldo znaju što svijet od njih očekuje, evo što kažu

Klose donosi pehar

Pobjednički pehar na pozornicu će donijeti njemački nogometaš i najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava Miroslav Klose, a program će voditi engleska nogometna legenda Gary Lineker i ruska novinarka Marija Komandnaja. U programu će sudjelovati i nogometne zvijezde Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan,Carles Puyol i Nikita Simonjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam sreću nastupiti na dva svjetska prvenstva kao igrač i znam s koliko nestrpljivosti igrači čekaju ždrijeb. Ponosan sam što ću biti dio ovog spektakla", kazao je Lineker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacije su razvrstane u četiri jakosne skupine na osnovi FIFA-ine ljestvice. Hrvatska je smještena u drugi jakosni razred, dok su za nositelje postavljeni domaćin Rusija, te Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska.

Poludirigirani ždrijeb

Ždrijeb će biti poludirigiran, pa tako u istoj skupini neće moći biti dvije reprezentacije s istog kontinenta. Izuzetak je Europa koja može dati najviše dvije reprezentacije u istu skupinu. Reprezentacije će biti podijeljene u osam skupina s po četiri ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP traje od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine, a igrat će se u 11 gradova i na 12 stadiona. Gradovi domaćini su Moskva s dva stadiona, te Sankt Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnji Novgorod, Rostov, Soči, Jekaterinburg, Samara, Saransk i Vologograd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu pažnju Rusija pridaje sigurnosti, posebice jer zbog njezine uloge u Siriji i dalje postoji opasnost od terorizma. No, organizatori najavljuju kako će SP biti jedan od najsigurnijih što znači razinu sigurnosti koja nikad prije nije viđena.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo