Očajni Mamić zatražio pomoć svećenika

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić već godinama ima samo jedan san, da Modri zaigraju u Ligi prvaka, a prilikom gostovanja u Pleternici maksimirski šef je za pomoć zamolio i svećenika.

24.6.2011.
11:24
VOYO logo

U izuzetnom ambijentu pred više od 3500 ljubitelja nogometa iz Požeško-slavonske i susjednih slavonskih županija, NK Slavija iz Pleternice je gostovanjem Dinama obilježila 85. obljetnicu nogometa u tom dijelu požeške kotline.

Razigrani prvak Hrvatske bez puno muke i elana savladali su trećeligašku momčad Slavije s 5:0, a domaćin je samo u prvih desetak minuta uspješno parirao Dinamovcima. Odlični vratar Petković spasio je domaćine od još uvjerljivijeg poraza. Igrači Krune Jurčića pokazali su izuzetnu vještinu pred oduševljenim gledalištem pa je samo bilo pitanje koliko će golova završiti u mreži Pleterničana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojno gledateljstvo toplo je pozdravilo gostovanje Dinama u ovom kraju nakon punih 27 godina, a nastup su pratili uz bučno navijanje, zvukove trube i drugih navijačkih rekvizira.

Mamić je u svom poznatom stilu počastio tamburaše "Naša grana" bogatim novčanim iznosom, ali je zatražio i blagoslov svećenika da Dinamo uđe u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno smo zadovoljni ambijenstom i uvjetima za utakmicu, a unatoč pripremama smatram da su moji igrači pokazali dosta i tako se odužili svojim navijačima u ovom dijelu Slavonije", rekao je trener Dinama Krunoslav Jurčić.

Cijela Dinamova ekspedicija u glavi ne može pobjeći od razmišljanja o 2. pretkolu Lige prvaka u kojem će se sastati s Neftçijem. Prvak Azerbajdžana završio je pripremnu fazu u Turskoj i vratio se u Baku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azerbajdžanci su u posljednjoj provjeri u ovom dijelu priprema pobijedili ukrajinski Metalurg iz Zaporožja s 3:0.

Za nekoliko dana Neftçi će se preseliti u austrijski Kirchdorf u Tirolu gdje će se pripremati za susrete s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, Dinamovi nogometaši u nedjelju će otputovati na drugi dio priprema, opet u Sloveniju, ovaj put na Pohorje. Ondje će u utorak igrati pripremnu utakmicu protiv slovenskog Ružomberoka.

Zanimljivo, jedan od pripremnih suparnika plavih bit će i azerbajdžanski Inter iz Bakua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106230108006 arti-201106210671006 arti-201106200077006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo