OBRAČUN VELIKANA U TORINU: / Što se sve promijenilo od lanjskog finala u Cardiffu?

Image
Foto: AFP

Od 20:45 sati u Torinu se igra prva četvrtfinalna utakmice Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida.

3.4.2018.
11:11
AFP
VOYO logo

Malo manje od godinu dana prošlo je od finala Lige prvaka u Cardiffu kada je Real Madrid s 4:1 srušio Juventus. Ova dva kluba u utorak navečer u Torinu će odmjeriti snage u četvrtfinalu istog natjecanja, a na travnjaku će biti mnoštvo istih igrača, međutim dosta se toga i promijenilo.

Od lanjskog finala Juventus se oprostio do dva ključna igrača zadnje linije Danija Alvesa i Leonarda Bonuccija. Miralem Pjanić i Mehdi Benatai pak propuštaju susret zbog suspenzija, a zbog ozljede je upitan Alex Sandro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zinedine Zidane je pak lani imao velikih problema kada je morao donijeti odluku koga će izostaviti u finalu. Vazquez nije dobio mjesto niti na klupi, kao i James Rodriguez, Fabio Coentrao, Mariano, Pepe i Ruben Yane. Razlika između prvog i ostalih je što je on i danas u klubu i ima važnu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, prije njihovog prošlog obračuna klubovi su već osigurali naslove prvaka. Ovaj put stvari su različite. Juve je vodeći s četiri boda ispred Napolija, dok je Real ove godine može osvojiti samo Ligu prvaka jer su iz ostalih natjecanja ispali.

Usporedba s finalom iz Cardiffa možda je manje značajna za nadolazeće obračune nego njihova polufinala iz 2015. Juve je tada prošao dalje s ukupno 3:1. Prva utakmica se kao i sada igrala u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj kladionice su lani nisu davale preveliku prednost Realu (1.8:2.2) koliko sada (1.45:2.75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo