VELIKO RIVALSTVO MANDZE I TORRESA / 'Imam potrebu igrati, pobjedivati i zabijati

'Natjecanje s hrvatskim reprezentativcem Marijom Mandzukicem (28) za mjesto u udarnoj postavi zdravo je za momcad.

13.3.2015.
10:53
VOYO logo

"To je uvijek tako kada imas sirok repertoar igraca koji se trude i kada svi zele igrati. No konkurencija u napadu zdrava je za momcad", rekao je Torres.

Atletico u subotu gostuje kod Espanyola, a Mandzukic zbog skupljenih zutih kartona nece biti u momcadi. Dvije prethodne utakmice, protiv Seville i Valencije, poceo je na klupi, a prednost je dobio Torres. To je bilo prvi puta da je hrvatski centarfor rezerva u dvije utakmice zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandzukic i Torres posljednji put su igrali zajedno od poceta prije mjesec dana kada je Atletico bio potpuno bezopasan u porazu 0-2 na gostovanju kod Celte.

Trener Diego Simeone je nakon toga dao prednost spanjolskom napadacu. Njemu je u vrhu prikljucivao Francuza Antoinea Griezmanna (23) ili Raula Garciju (28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam potrebu igrati, pobjedivati i zabijati", istaknuo je Torres koji je u 13 utakmica zabio tri gola. Mandzukic je u 35 utakmica postigao 20 pogodaka i ove sezone je najbolji klupski strijelac.

Mariju Mandzukicu se ne svida status rezervnog igraca, posebno nakon neugodnog iskustva u Bayern Munchenu gdje ga je trener Guardiola prikovao za klupu iako je bio vodeci strijelac njemacke lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandzukic je prije 13 dana u Sevilli bio najavljen u pocetnom sastavu, no trener ga je u posljednji trenutak ostavio na klupi. Kada je usao u igru u posljednjih 15 minuta nije pokazao pozrtvovnost koja ga inace krasi, sto je u medijima protumaceno izrazom nezadovoljstva trenerovom odlukom. Taj je susret zavrsio 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diego Simeone poznat je po svom stavu da je momcad uvijek ispred pojedinca pa su spanjolske novine pisale o kaznjavanju klupom i narusenim odnosima izmedu Hrvata i Argentinca.

Francuski sportski dnevnik L'Equipe objavio je pricu o njegovom mogucem odlasku u PSG, u sklopu dovodenja Urugvajca Cavanija u Atletico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklih sezona u vrhu Atletica uvijek su igrali juznoamerikanci- Diego Forlan, Radamel Falcao i Diego Costa. Uz Spanjolce Torresa i Davida Villu. Fernando Torres se prije dva mjeseca vratio u Atletico iz Milana.

No Diego Simeone odgovorio je prosli tjedan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mandzo nam je iznimno bitan. On je od presudne vaznosti za Atletico".

Iduci dan dobio je 15 minuta protiv Valencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi razlog izostavljanja hrvatskog napadaca mogao bi biti nogometne prirode jer je Simeone povratkom Torresa dobio mogucnost brzine u napadu, dolaska iz dubine, sto je lani imao u Costi koji je otisao u Chelsea.

Trener je o Mandzukicu rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je igrac odluke jer stvara brojne opasne situacije pred protivnickim vratima, i kada je ledima okrenut golu i kada pomaze igracima koji dolaze iz drugog plana".

Fernando Torres koji ce u subotu predvoditi napad osvrnuo se i na krizu Real Madrida koji je u posljednja dva kola osvojio jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki bod kojeg izgube nasi direktni rivali moramo iskoristiti. Pobijedimo li Espanyol vratit ce nam se samopouzdanje", napomenuo je.

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo