Obama nazvao Klinsmannovog junaka i poručio: 'Možda je najbolje da se obriješ'

3.7.2014.
13:17
VOYO logo

Mnogi se nogometni zaljubljenici slažu kako je ogled Belgije i SAD-a dosad bio najbolji i najatraktivniji na Svjetskom prvenstvu, iako je rezultat nakon 90 minuta igre bio 0:0. Prvenstveno zahvaljujući čudesnoj večeri Tima Howarda koji je skidao zicer za zicerom.

Na kraju je Belgija ipak slavila u produžecima s 2:1, ali je američka nacija ponosna na svoju reprezentaciju. Državni vrh također. Selekciju koju vodi njemački stručnjak Jürgen Klinsmann Amerikanci i u porazu slave kao pobjednike, zbog utakmice protiv Belgije, ali i samog plasmana u osminu finala, u vrlo jakoj konkurenciji Njemačke, Portugala i Gane u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/9vdzZBIj9eo

Predsjednik Barack Obama osobno je nazvao Dempseyja i Howarda, te im je, između ostalog, rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazvao sam vas da vam kažem koliko smo ponosni na vas. Bili ste odlični. Ovdje je netko kome je prvi sport bio nogomet, iako nikada nisam bio tako dobar. Nevjerojatno je kako ste osvojili srca cijele zemlje. Očito da je nogomet kod nas u stalnom porastu, ali ovo je prvi put da je cijela zemlja bila fokusirana na vas. Clint, bili ste fantastični! Tim, ne znam kako ćeš preživjeti svu tu rulju kada se vratiš kući. Možda je najbolje da se obriješ, da te ne prepoznaju."

Tim Howard nakon utakmice protiv Belgije nije se mogao pridružiti suigračima u svlačionici, jer je slučajnim odabirom izbor za doping-kontrolu pao baš na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je taj izbor i prestao biti 'slučajan' nakon moje desete ili jedanaeste obrane", našalio se 35-godišnji vratar Evertona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo