NOVO LICE NA KANTRIDI / Rijeka predstavila covjeka koji je zabio gol s 40 metara

HNK Rijeka predstavila je svog novog igraca. Rijec je o 26-godisnjem slovenskom reprezentativcu, napadacu bugarskog Ludogoreca, Romanu Bezjaku.

14.5.2015.
21:26
VOYO logo

Klupske stranice Rijeke pisu kako je Bezjak u drustvu zamjenika sportskog direktora Ivana Mancea potpisao trogodisnji ugovor s Rijekom, a momcadi ce se prikljuciti s pocetkom priprema za novu sezonu.

"Poceli smo popunjavati momcad za iducu sezonu, zelja nam je to napraviti ciljano i Roman Bezjak je prvi igrac koji nam se pridruzio. Reagirali smo na vrijeme buduci da ce stanka do nove sezone biti kratka a mi zelimo sto prije imati momcad na okupu. Radi se o igracu kojeg pratimo duze vrijeme, kojeg smo zeljeli dovesti jos na zimu. Ima iskustva igranja u Ligi prvaka i Europskoj ligi, reprezentativac je Slovenije i vjerujemo da ce biti veliki dobitak za nasu momcad", rekao je o angazmanu slovenskog reprezentativca Srecko Juricic, sportski direktor HNK Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezjak je igracki ponikao u Celju, a u Rijeku dolazi nakon trogodisnje epizode u Bugarskoj gdje je za Ludogorec postigao 29 golova u 95 nastupa u svim natjecanjima od cega sest u euro-kupovima gdje je postizao golove protiv PSV-a, Lazija i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone, za Ludogorec je upisao 30 nastupa medu kojima je i cetiri u skupini Lige prvaka gdje je igrao protiv Real Madrida, Liverpoola i Basela. Za reprezentaciju Slovenije Bezjak je upisao sest nastupa.

"Jako sam sretan sto sam dosao u Rijeku i strasno se veselim novom izazovu. Imao sam neke druge ponude iz jakih klubova, ali smatram da je za moju buducnost i za moju obitelj najbolja opcija bila doci u Rijeku i pridruziti se ovom prekrasnom projektu o kojem bruji sira regija", porucio je Bezjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi istaknuti kako Slovenac u Rijeku dolazi kao slobodan igrac buduci da mu na ljeto istice ugovor s maticnim klubom.

U Bezjakovu kvalitetu njegovi buduci suigraci mogli su se uvjeriti zimus tijekom priprema u Spanjolskoj kada je postigao pobjedonosni pogodak u pripremnoj utakmici u kojoj je Rijeka s 2:1 porazena od Ludogoreca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi istaknuti kako je Bezjak u rujnu 2013. godine zabio sjajan pogodak za Ludogorec protiv PSV Eindhovena, i to s gotovo 40 metara udaljenosti. Bezjak je gol zabio u 60. minuti spomenute utakmice Europske lige, a bugarska momcad je senzacionalno slavila na PSV-ovu Phillips Stadionu u Eindhovenu rezultatom 2:0.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo