SVJETSKI POZNATI NOVINAR PODIJELIO PRIČU O JUNAKU MODRIH: / 'Od Spezije do Zagreba i razbijanja Atalante'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSEL

Zabio je tri gola i privukao pažnju cijele nogometne javnosti

19.9.2019.
11:19
Goran Stanzl/PIXSEL
VOYO logo

Tri gola MislavaOršića u debitantskom nastupu u Ligi prvaka odjeknula su Europom. Malo tko je očekivao onakvu predstavu Modrih, a ponajmanje talijanski novinari. Stoga su dan nakon utakmice dosta pažnje posvetili nevjerojatnom Dinamu. Poznati novinar talijanskog Sky Sporta GainlucadiMarzio objavio je na svojoj službenoj stranici priču o Oršiću.

Image
OSTALI SMO PAF KAD SMO VIDJELI KAKO JE SKROMAN I PONIZAN DINAMOV JUNAK: /

Ovo je rekao na simpatičnu konstataciju; 'Otom-potom'

Image
OSTALI SMO PAF KAD SMO VIDJELI KAKO JE SKROMAN I PONIZAN DINAMOV JUNAK: /

Ovo je rekao na simpatičnu konstataciju; 'Otom-potom'

"Od Spezije od Zagreba: ovo je put Hrvata koji je razbio Atalantu", naslov je teksta o Modrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oršić je ostvario sve svoje snove: prvo je zaigrao za klub za koji navija od malena, onda je dobio poziv u reprezentaciju i na kraju je zabio hat-trick u Ligi prvaka. To je njegova priča", navodi.

Početak u Interu

U nastavku teksta podsjećaju da je Oršić rođen u Zagrebu te da je od malih nogu Dinamov navijač, ali da je njegov put do omiljenog dresa bio duži do očekivanog te da je zbog Dinama proputovao pola svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od Italije, do Kine i Južne Koreje. Dugačak nogometni put doveo ga je 2018. natrag doma. S 26 godina na leđima i na vrhuncu bio je spreman najbolji dio karijere posvetiti svom klubu i reprezentaciji. Međutim, njegov nogometni put počinje u Interu iz Zaprešića 2009. godine", podsjećaju.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo je Oršić pokazao prve naznake svog talenta i kvalitete. U zadnjoj sezoni u Interu 2012-13 zabio je 12 pogodaka i namjestio još pet te je pokazao da se od njega mogu očekivati velike stvari. Privukao je pozornost europskih klubova. Činilo se da će karijeru nastaviti u Crystale Placeu, ali je otišao u Speziju. Puno se očekivalo od njega, ali u Italiji nije eksplodirao kako se očekivalo. Iz Spezije je otišao u Rijeku baš u trenutku kad je Bjelica preuzeo klupu talijanskog kluba", ističu.

Dalićev poziv

Kao što je poznato, Riječani su ga potom poslali na posudbu u Celje, a nogometni put kasnije ga je odveo preko Južne Koreje i Kine do Dinama. U dresu korejskog Ulsan Hyundai došao je do statusa jednog od najboljih igrača Azijske lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga privukao je interes Dinama i napokon je stigao na Maksimir.

"To mu je bilo ostvarenje sna, kraj dugog puta. Ali, on na koncu nije tu stao. Izbornik Zlatko Dalić također ga je primijetio i u veljači 2019. uručio mu poziv. Bio je to novi Oršićev uzlet nakon tisuća i tisuća putovanja i poteškoća. I Atalanta ga je dobro upoznala nakon što im je ovaj svjetski putnik zabio tri gola“, završava tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo