NIZOZEMSKI STRUČNJAK / Slaven Belupo predstavio novog trenera

Image
Foto: profimedia

Slaven Belupo je novog trenera pronašao u Nizozemskoj, riječ je o stručnjaku koji je nekoć bio i blizu dolaska u Hajduk

5.6.2023.
9:10
profimedia
VOYO logo

Novi trener na klupi Slaven Belupa je Ricardo Moniz (58). Riječ je o Nizozemcu bogate trenerske karijere, a zanimljivo je da je surađivao s Nikom Kovačem u Red Bull Salzburgu. Od tamo vuče i svoj najveći uspjeh u trenerskoj karijeri, osvojena je dvostruka kruna.

Image
JOE ŠIMUNIĆ /

'Dodatni mi je motiv kad čujem da će Rudeš biti kanta za napucavanje'

Image
JOE ŠIMUNIĆ /

'Dodatni mi je motiv kad čujem da će Rudeš biti kanta za napucavanje'

Povezivalo ga se i s Hajdukom prije nekoliko godina, ali tek sada će po prvi puta ovaj nizozemski stručnjak osjetiti čari HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno priopćenje kluba slijedi u nastavku:

''Ricardo Moniz novi je trener Slaven Belupa. Nizozemac rođen 17. lipnja 1964. u Rotterdamu preuzet će od nove sezone našu klupu, a posljednji angažman imao je u mađarskom ZTE-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moniz se može pohvaliti velikim iskustvom koje je stekao u brojnim klubovima i ligama. Kao najveći uspjeh ističe se dvostruka kruna s austrijskim RB Salzburgom u kojem mu je pomoćnik bio bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač.

U svojoj karijeri vodio je i mađarski Ferencvaros, engleski Notts County, slovački Trenčin, nizozemske Eindhoven i Excelsior, njemačke HSV i München 1860, danski Randers te poljsku Lechiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja istaknuti da je bio i voditelj škole nogometa u švicarskom Grasshoppersu, trener mlade momčad nizozemskog PSV-a i individualni trener u Tottenhamu.

Treneru, dobrodošli u Slaven Belupo i sretno!''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne postoji čarobni štapić

Oglasio se i novi trener Farmaceuta:

''Znam što znači hrvatski mentalitet i kakav je pogled Hrvata prema nogomet. Tu su uvijek prisutni velika emocija i želja za napretkom što impresionira, a ja vjerujem da me isto čeka u Slaven Belupu. Bez obzira što smo u startu možda autsajderi, želimo vrebati priliku iz sjene, a to će doći kroz visoki intenzitet rada na svakom treningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volim se natjecati protiv nominalno boljih i većih, protiv klubova koji imaju više novaca i bolje uvjete jer je u nogometu sve moguće. Čarobni štapić ne postoji, a jedini cilj nam mora biti napredak korak po korak. ''

Navijačima je za kraj poručio: ''Nogomet se igra zbog navijača, a mi ćemo raditi sve da budemo bolji zbog njih. Možemo dići za nekoliko postotaka našu igru, našu filozofiju, naš trening i to ćemo učiniti samo ako ćemo živiti to. Imamo veliku odgovornost zbog navijača i moramo ih respektirati, ali i biti hrabri. Veselim se boravku u Koprivnici i vjerujem u zajednički uspjeh.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo