NOVI SKANDAL TRESE SVJETSKI NOGOMET! Otkrili korupciju u kvalifikacijama za SP 2018.: / 'Nudili su nam mito'

Image
Foto: Screenshot: You Tube
6.9.2016.
13:53
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Britanski Independent piše kako su članovi Salvadora na dramatičnoj presici pustili snimku na kojoj se jasno čuje kako osoba nudi mito za namještanje utakmice. Mito koji bi po igraču mogao dosegnuti i do tri tisuće dolara.

SRBI NA NOGAMA ZBOG KOSOVSKE PROVOKACIJE: ‘Jesu li glavni delegat i specijalni promatrač zabilježili ove detalje?’

Salvador tvrdi kako je odbio mito

"Nogometna reprezentacija Salvadora tvrdi kako je odbila mito u kvalifikacijskoj utakmici Sjeverne i Središnje Amerike za SP 2018. protiv reprezentacije Kanade. Salvador nakon pet kola nema ni teoretske šanse za prolaz, no Kanada je morala pobijediti utakmicu u Vancouveru (noćas u 4 sata) i zatim se nadati da će Meksiko svladati Honduras kako bi imala šanse za plasman u Rusiju. Sve četiri reprezentacije su članice CONCACAF-a čiji su bivši predsjednici Jack Warner i Jeffrey Webb uhićeni u velikoj akciji u sklopu "čišćenja" Fife od korupcije. Onda kada je pao i Sepp Blatter", piše Independent i ističe u svom tekstu kako inkriminirajuće snimke traju 10 minuta i kako se na njoj jasno čuje kako igrači nude različite iznose novaca, ovisno o rezultatima i brojevima minuta za svakog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VELIKA ANKETA NET.HR-A! Tko je glavni krivac za loš start u kvalifikacijama za SP: Čačić s prekasnim izmjenama?

Postoji i cjenik

"Cjenik se kreće od 30 dolara za jednu minutu za pobjedu, te 10 dolara po minuti za poraz", navodi se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Salvadora Nelson Bonilla rekao je novinarima da slijedom svega što su čuli želi pojasniti kako oni (reprezentativci Salvadora) nemaju veze s tim i da su protiv svake vrste korupcije.

"Želimo biti transparentni oko svega što se događa nacionalnoj momčadi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ricardo Padilla se ne brine zbog optužbi

Čovjek koji je optužen da je ponudio mito, prema izvještavanju salvadorskih novina La Prensa Grafica, je biznismen Ricardo Padilla. No, ako se njega bilo što pita o ovom skandalu i ponuđenom mitu, on samo ističe:

"Samo neka oni istražuju. Nisam baš zabrinut".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ovo prvi put da je Salvador sudjelovao u korupcijskom skandalu. Godine 2013. 14 njihovih reprezentativaca je dobilo doživotnu zabranu zbog namještanja utakmica.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo