NOVI SKANDAL OKO SMRTI DIEGA MARADONA: / Medicinska sestra priznala da je lagala, oglasili se iz policije - 'Natjerali su je na to'

Image
Foto: Profimedia

Maradonin odvjetnik Matias Moria u četvrtak je rekao da će zatražiti punu istragu o okolnostima u kojima je umro Diego Maradona

30.11.2020.
15:48
Profimedia
VOYO logo

Argentinski tužitelji odlučili su istražiti okolnosti smrti nogometne zvijezde Diega Maradone i u nedjelju naredili da se pretraži kuća njegova osobnog liječnika, izvijestio je ured lokalnog tužitelja. Nalog za pretresom zatražili su tužitelji iz bogatog predgrađa Buenos Airesa, San Isidra, a potpisao ga je lokalni sudac, stoji u izjavi tužiteljstva.

“U subotu smo nastavili s istragom i prikupljanjem dokaza. Nastavljamo uzimati izjave od brojnih osoba, među kojima su i članovi rodbine preminulog,” stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon prikupljenih podataka i dokaza, lokalno tužiteljstvo smatralo je potrebnim obaviti pretres kuće i ordinacije liječnika Leopolda Luquea”, stoji u priopćenju tužiteljstva u kojemu se ne navodi što je potaknulo istragu.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

27.11.2016., Arena Zagreb, Zagreb - Finale Davis kupa, Hrvatska - Argentina, Marin Cilic - Juan Martin Del Potro. Diego Maradona. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Doktor pod istragom

Maradonin odvjetnik Matias Moria u četvrtak je rekao da će zatražiti punu istragu o okolnostima u kojima je umro Diego Maradona, kritizirajući pritom, kako je rekao, sporu reakciju hitne službe, kojoj je trebalo više od pola sata da stigne do slavnog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luque, protiv kojeg se vodi istraga nakon smrti svjetske nogometne zvijezde, rekao je u nedjelju da je “činio sve što je mogao, pa i nemoguće” za pacijenta koji je “radio što god je htio” i koji je "odbio rehabilitaciju i pomoć fizioterapeuta".

“Želite znati za što sam odgovoran? Za to što sam ga volio, što sam se brinuo za njega, što sam mu produljio život i učinio ga boljim”, rekao je Luque jecajući na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je pritom da ne zna zašto Maradona nije imao defibrilator u svojoj rezidenciji u Tigreu te da on nije bio njegov izabrani liječnik.

“Ja sam neurokirurg. Brinuo sam se za njega nakon operacije. Ponosan sam na sve što sam učinio. Nemam što skrivati. Stojim na raspolaganju pravosuđu”, rekao je još Luque.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Psihijatrica je tražila da ispred njegove kuće uvijek bude vozilo hitne pomoći. Ne znam tko je kriv zbog toga što (toga dana) nije bilo hitne”, dodao je neurokirurg. Po riječima Leopolda Luquea, Diego je bio “veoma tužan, htio je biti sam, ne zbog toga što nije volio svoje kćeri i obitelj, ili ljude oko sebe (…) Bio je hrabar”.

Image
Foto: Profimedia

Argentine legend Diego Maradona gestures during his first training session as coach of Mexican football club Dorados, at the Banorte stadium in Culiacan, Sinaloa State, Mexico, on September 10, 2018. As much as he was a genius with the ball at his feet, Diego Maradona's coaching career has been far from distinguished and took a curious turn when he joined Mexican second-division outfit Dorados.,Image: 386172345, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Sestra je lagala

Međutim, liječnik Luque kao i cijeli njegov tim nalazi se pod istragom za ubojstvo iz nehaja. Oko 40 službenika policije istražuje dokumentaciju i ispituje liječničko osoblje zaduženo za brigu o Maradoni, odnosno pokušavaju utvrditi jesu li napravili baš sve da spase život Maradoni, koji je preminuo od akutnog plućnog edema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, istraga bi se itekako mogla zakomplicirati jer jedna od medicinskih sestara koje su trebale brinuti o Maradoni u njegovu domu, nakon operacije na mozgu, priznala je da nije govorila istinu. Maradonin odvjetnik je rekao kako Diega nitko nije otišao pogledati 12 sati nakon što je otišao spavati.

Medicinska sestra je prvo policiji rekla da ga je provjerila u 6:30, a onda priznala da je lagala kako bi zaštitila tvrtku za koju radi. Zatim je rekla kako je sljedeća sestra, koja je bila na dežurstvu oko 7:30 ujutro, čula neke zvukove koji su dolazili iz njegove sobe, ali nije išla provjeriti je li sve u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neobična situacija

Cijela ta situacija Argentincima je dosta neobična jer Maradona je dosta brzo pušten na kućnu njegu nakon teške operacije uklanjanja hematoma na mozgu, a muči ih i činjenica da kod kuće nije bio pod 24-satnim nadzorom liječnika kao i da u kući nije bilo defibrilatora.

Na koncu su se oglasili i istražitelji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjedokinja je rekla da je natjerana da u izvještaju za tvrtku napiše kako je pokušala provjeriti Maradonine vitalne znakove nakon što ga je pustila da se odmori", rekli su iz policije, prenose argentinski mediji, a za sada se iz tvrtke nisu oglasili.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo