NOVI PROBLEMI ZA MARADONING DOKTORA: / Legendarni Diego je operiran iako je imao problema sa srcem, umro je mjesec dana kasnije

Image
Foto: Profimedia

Kao službeni uzrok smrti navedeno je da je Maradona preminuo od posljedica plućnog edema i srčanog udara

16.3.2021.
19:05
Profimedia
VOYO logo

Legendarni argentinski nogometaš i jedan od najboljih igrača u povijesti Diego Armando Maradona umro je 25. studenog prošle godine, a službeni uzrok njegove smrti je plućni edem i srčani udar.

Image

DIEGO JE ARGENTINA: Žestoki prosvjedi u Buenos Airesu; Tko je kriv za Maradoninu smrt?

Image

DIEGO JE ARGENTINA: Žestoki prosvjedi u Buenos Airesu; Tko je kriv za Maradoninu smrt?

Nakon Maradonine smrti ui javnosti su se pojavile su se brojne kontroverzne informacije, od kojih je posljednja da ga je njegov liječnik (kojeg Argentinci okrivljavaju za Maradoninu smrt) Leopoldo Luque odlučio operirati iako je znao da je Diego imao probleme sa srcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez dodatnih testova

"Mislim da je imao srčanu bolest i ono što ne znam jest postoje li nedavni nalazi, mislim da treba naraviti još testova", rekla je fizijatrica Agustina Cosachov Luqueu dva i pol mjeseca prije Maradonine smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatni testovi se nisu obavili i Luque je napravio kirurški zahvat na Maradoninoj glavi, a on je preminuo mjesec dana kasnije.

Prosvjedi u Buenos Airesu

Argentinska policija nakon smrti legendarnog nogometaša počela je istraživati Luquea, a Argentinci su prošli tjedan izašli na ulice Buenos Airesa zahtijevajući pravdu za Diega Maradonu, nakon što istraga o uzroku njegove smrti još nije dala nikakve odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije umro, ubili su ga," poručili su s prosvjeda ispred Obeliska u Buenos Airesu gdje su njegovi navijači mahali zastavama i pjevali pjesme u znak poštovanja prema "malom zelenom". Na skupu su bile i bivša Maradonina supruga Claudia Villafane te dvije njegove kćeri, Dalma i Gianinna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo