NOVI OPASAN IGRAČ NA TRŽIŠTU: / Bivši europski prvak doveo legendu Barcelone i ulaže 200 milijuna eura u pojačanja!

Image
Foto: AFP

Legendarni golman Barcelone i nekadašnji sportski direktor istog kluba Andoni Zubizarreta pojačao je u četvrtak redove francuskog prvoligaša Marseillea.

27.10.2016.
15:48
AFP
VOYO logo

Već neko vrijeme se nagađalo kako je Zubizarreta u pregovorima s Marseilleom, a u četvrtak je ova vijest i službeno potvrđena. Zubizarreta je sportski direkotr Barcelone postao u srpnju 2010. godine, a smijenjen je u siječnju prošle godine. U njegovom su mandatu na Camp Nou došla brojna pojačanja, među ostalima Neymar, Luis Suarez i naš Ivan Rakitić.

Dolazak američkog tajkuna

Zubizarreta je s Marseilleom potpisao trogodišnji ugovor, a zadatak mu je vratiti nekadašnjeg europskog prvaka na staze stare slave. Prošlu je sezonu Marseille završio tek na 13. mjestu u francuskom prvenstvu i u klubu više ne žele da se takvo što ponovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak Zubizarrete na Velodrome samo je posljednji potez u nizu u nastojanju da klub uskoro opet postane ozbiljan 'igrač'. Vlasnik kluba nedavno je postao američki tajkun Frank McCourt koji je obećao da će u sljedežće četiri godine novom sportskom direktoru dati 200 milijuna eura za pojačanja. Osim toga, prije nekoliko je dana novim trenerom imenovan Rudi Garcia, 52-godišnji stručnjak koji je bio prvak Francuske s Lilleom, a posljednji angažman je imao u Romi koju je dvaput vodio do drugog mjesta u Seriji A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo