NOVI ENGLESKI IZBORNIK JE PRILIČNO ZABAVAN LIK: / Ovo su urnebesne izjave kojima je godinama nasmijavao javnost

Image
Foto: AFP, ANDREW YATES

Engleska će bolju nogometnu budućnost sljedećih godina tražiti sa Samom Allardyceom kao izbornikom. Popularni Big Sam u petak je i službeno potvrđen, a s FA-om je potpisao ugovor na dvije godine

23.7.2016.
8:00
AFP, ANDREW YATES
VOYO logo

Allardyce (61) je dobar status u Engleskoj stekao kao trener za teške situacije. Gotovo da je postalo pravilo da svaki klub koji se nađe blizu ispadanja traži njegov broj, a Allardyce uvijek odradi posao. Od ispadanja je dosad spašavao Bolton, Blackburn, West Ham, a prošle sezone i Sunderland s čije klupe dolazi na kormilo reprezentacije.

Image
STIŽE SPECIJALIST ZA BEZIZLAZNE SITUACIJE: /

Čini se da su Englezi pronašli novog izbornika!

Image
STIŽE SPECIJALIST ZA BEZIZLAZNE SITUACIJE: /

Čini se da su Englezi pronašli novog izbornika!

A osim što je 'spasitelj' Allardyce je u Engleskoj vrlo popularan i zbog svoje duhovitosti i nastupa bez dlake na jeziku. U nastavku vam donosimo nekoliko njegovih najzanimljivijih i najzabavnijih izjava prijašnjih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O mobitelu, strancima i algoritmima

"Pitali su me jednom što bih napravio da igrač uđe u svlačionicu razgovarajući na mobitel. Moj odgovor je bio brz. Istrgnuo bih mu ga i bacio u smeće. Čak i ako je u pitanju Wayne Rooney."

"Najveći engleski klubovi ne žele riskirati uzimajući me za trenera. Danas ih rijetko vode treneri iz Velike Britanije. Radije za trenere uzimaju otmjene strance, to je praktički obveza."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proučavao sam statistike igrača davno prije nego što je to postalo moderno u Engleskoj. Danas vlasnici vjeruju algoritmima kod odluke hoće li igrač biti uspješan ili ne. Ja nikad ne bih išao tako daleko jer je previše stvari koje se ne mogu točno procijeniti."

O Španjolskoj i naivnim navijačima

"Uvijek sam smatrao da gubitak lopte u vlastitoj polovici treba tretirati kao kazneno djelo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim Reala i Barcelone, i možda Atletica, Španjolska nema ništa. Gledao sam slabije momčadi u njihovoj ligi i to je jadno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijačima West Hama su isprali mozak da misle da je, povijesno gledano, klub imao stil igre srodan Barceloni, što je ludost. Jednom sam rekao da su njihovi navijači obmanuti i stojim kod toga."

O prezimenu i ženinom strahu

"Nikad neću trenirati klub iz velike četvorke. Zašto? Zato što se ne prezivam Allardici, nego Allardyce."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam trener koji je pogodan za Bolton ili Blackburn, više bi mi odgovarali Inter ili Real Madrid. Ne bi mi bio neki problem voditi te klubove, svaki put bih s njima osvojio naslov."

"Moja žena Lynne je rastrgana. Strah ju je da će biti, kao i cijela obitelj, pod povećalom javnosti ako budem izbornik. Ali neće me ona zaustaviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo