KAKVA LAKRDIJA: / Novi disciplinski sudac HNL-a kum je čovjeka odanog vladarima hrvatskog nogometa

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
5.7.2017.
19:18
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

I našli su ga, zanimljivo, u Osijeku. Novi disciplinski sudac tako je postao Darko Kolesarić, inače kum Ante Vučemilovića. Ante Vučemilović Šimunović prvi je čovjek “osječkog lobija”, važne poluge upravljanja hrvatskim nogometom, ali i čovjek kakvog vladari hrvatskog nogometa trebaju. Odan i poslušan. Jučer je bio održan sastanak predstavnika prvoligaških klubova koji, kako doznaje Index, razmatraju osnivanje nove Udruge prvoligaša.

HNS MIČE ČOVJEKA KOJI JE KAZNIO SOUDANIJA: ‘Na njega se nije moglo utjecati, zato ga i miču’

Isto tako, na tom su sastanku predstavnici Hajduka, Rijeke, Osijeka i Istre donijeli zaključak kako zahtijevaju od HNS-a da im se obrazloži smjena Saše Pavličića-Bekića. Ti su klubovi bili za njegov ostanak, jedini je Dinamo bio protiv. Ostali su bili ili suzdržani ili nisu ni bili na sastanku, poput predstavnika Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usvojena izvješća o natjecanjima

Ipak i to je bilo dovoljno da Pavličić-Bekić postane bivši, a da ga naslijedi Kolesarić. Izvršni odbor na današnjoj je sjednici usvojio je i izvješća o natjecanjima u natjecateljskoj godini 2016./17. te izvješće nakon okončanog postupka licenciranja klubova za godinu 2017./18.

Izvršni odbor usvojio je i izvješća o natjecanjima u natjecateljskoj godini 2016./17. te izvješće nakon okončanog postupka licenciranja klubova za godinu 2017./18, objavljeno je na HNS-ovoj službenoj stranici. Izmjenama Odluke o sustavu stalnih natjecanja utvrđeno je da će Druga HNL od natjecateljske godine 2018./19. brojati 16 klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: dd, Marko Prpic/PIXSELL

Usvojene su Propozicije natjecanja Prve i Druge HNL i Hrvatskog nogometnog kupa te liste sudaca i delegata. Od predstojećeg prvenstva Prva HNL nosi naziv Hrvatski telekom prva liga.

Budući da je svim tijelima natjecanja istekao mandat na kraju prošle natjecateljske godine, Izvršni odbor je za sljedeće prvenstvo imenovao novo vodstvo natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenik za natjecanje je Josip Brezni, povjerenik za suđenje Igor Pristovnik

U HNL-u povjerenik za natjecanje je Josip Brezni, povjerenik za suđenje Igor Pristovnik, disciplinski sudac Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić, a povjerenik za sigurnost je Miroslav Marković.

U Drugoj HNL povjerenik za natjecanje je Ivica Šparavec, povjerenik za suđenje Mladen Lončar, disciplinski sudac Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić i povjerenik za sigurnost Miroslav Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđena su imenovanja Roberta Jarnija i Petra Krpana za izbornike U-19 odnosno U-17 reprezentacije.

Dosadašnji predsjednik Disciplinske komisije Nikša Stolić novi profesionalni izazov imat će na Međunarodnom sudu u Strasbourgu te se zahvalio na funkciji u HNS-u. Za predsjednika Disciplinske komisije imenovan je Damir Katić, odvjetnik iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Blašković i Stipe Cvitanović na vlastiti su zahtjev razriješeni dužnosti predsjednika odnosno člana Komisije za žalbe. Za predsjednika Komisije za žalbe imenovan je sudac Visokog prekršajnog suda Mladen Genc. Umjesto Darka Kolesarića za predsjednika Komisije za ženski nogomet imenovan je Bojan Bodrožić.

Izvršni odbor donio je odluku o nadležnosti Komisije za profesionalnom nogometu, a u Komisiju su imenovani predsjednik Vladimir Čohar te članovi Igor Galić, Tomislav Svetina i Zvonimir Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo