SVE PO STAROM / Novi dan, novi propust: Erceg će unatoč tri žuta kartona nastupiti na Poljudu

Image
Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Kako pravilo kaže svaki treći žuti znači jedna utakmice suspenzije što bi značilo da Erceg ne bi smio nastupati u današnjoj utakmici protiv Hajduka na Poljudu

2.3.2024.
15:26
Luka Batelic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu scenu tresu raznorazne afere VAR snimki koje su iznenada procurile u javnost, a to kao da nije dosta pa se sada dogodio još jedan (ne)očekivani propust suca.

Image
NAKON OSTAVKE /

Bruno Marić se javio na Instragramu i poslao poruku kritičarima

Image
NAKON OSTAVKE /

Bruno Marić se javio na Instragramu i poslao poruku kritičarima

Naime, na utakmici 21. kola HNL-a između Rijeke i Istre, Ante Erceg dobio je žuti karton nakon što je prigovarao sucu Anti Čulini. Ercegu je žuti karton pokazan odmah. Nakon toga napadač Istre dobio je žuti karton i u 22. i 24. kolu. Kako pravilo kaže svaki treći žuti znači jedna utakmice suspenzije što bi značilo da Erceg ne bi smio nastupati u današnjoj utakmici protiv Hajduka na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značilo bi to kod nas da sve ide onako kako treba, ali ne ide. Iako je Čulina sporni žuti pokazao Ercegu karton je upisao kapetanu Istre Slavku Blagojeviću.

Iako postoji pravilo u kojem sudac smije kazniti kapetana ako puno igrača prigovara, na to se pravilo ne može pozvati ovdje jer žuti je karton direktno pokazan Ercegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagojević se u tom trenutku nalazio iza Čuline pa i nije baš najjasnije zašto na kartonu piše ime kapetana, ali će zbog ovog propusta Erceg moći nastupiti na Poljudu.

Sportske Novosti su sada objavile odgovor HNS-a i sudačke komisije kako je došlo do novog propusta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapisnik s navedene utakmice potpisali su delegat, sudac i predstavnici obje momčadi, a u njemu jasno stoji da je sudac dodijelio žuti karton Slavku Blagojeviću, a ne Anti Ercegu, stoga nema prepreka da Erceg nastupi u današnjoj utakmici Istre 1961", stoji u odgovoru.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija 3. ožujka igra novu utakmicu protiv Rumunjske. Susret je jako bitan u kvalifikacijama za EP. Gledajte ga na Voyo i RTL 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo