REKORDNI TRANSFER / Nogometna revolucija u Kini: Sammirov klub za Srninog suigrača iskrcao ogromnih 50 milijuna eura!

Image
Foto: AP Images

Kineski predsjednik Xi Jinping je, baš kao i mnogi bogati poduzetnici koji sve češće ulažu u europske klubove, veliki obožavatelj nogometa i trudi se razviti taj sport u svojoj domovini

5.2.2016.
10:05
AP Images
VOYO logo

U Kini se ovih dana događa prava nogometna revolucija, a zimski prijelazni rok ponudio je veliku tržišnu ofenzivu njihovih klubova.

Naime, nakon što je Guangzhou Evergrande doveo napadača Atletica Jacksona Martineza za 42 milijuna eura, a Jiangsu Suning Chelseajeva Ramiresa za 32 milijuna, potonji je klub kompletirao novi transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jiangsu Suning, inače klub bivšeg Dinamovca i povremenog hrvatskog reprezentativca Sammira iz Shakhtara je doveo veznjaka Alexa Teixeiru i to za ogromnih 50 milijuna eura, što je najskuplji transfer u povijesti kineske nogometne lige. 

Sammir će tako, uzevši u obzir suigrače s kojima će uskoro zaigrati, vrhunac svoje karijere doživjeti upravo u Kini, koja će, nastavi li se ovaj trend, što je vrlo izgledno, postati ugledna nogometna destinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kinu, Ameriku i ostale egzotične nogometne destinacije već nekoliko godina dolaze poznata nogometna imena, no to se uglavnom dešava koncem njihove karijere. To je sasvim razumljiva stvar, kako za džep igrača, tako i za njihovo tijelo, jer ruku na srce, liga poput kineske ipak je manje zahtjevna od sve kompetentnijeg europskog nogometnog tla. Ipak, sada se sve češće radi o imenima koja su u naponu snage.

To vas neće previše iznenaditi kad saznate da je upravo politika kineskog predsjednika naložila takve promjene. Naime, predsjednik Xi Jinping je, baš kao i mnogi bogati poduzetnici koji sve češće ulažu u europske klubove, veliki obožavatelj nogometa i trudi se razviti taj sport u svojoj domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je tako firmama koje se odluče na ulaganje u nogomet omogućio znatno veće porezne olakšice, pa stoga ne čudi ovakav, na prvi pogled, prilično iznenađujuć razvoj situacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo