Zapanjujuća sudbina zvijezde: Imao je cijeli svijet, a danas razvozi kruh!

Salvador Cabanas je prije četiri godine živio svoj san i bio pred potpisom ugovora s Manchester Unitedom, no onda je sve krenulo nizbrdo i teško je i čitati kakva ga je nepravda snašla.

11.2.2014.
13:21
VOYO logo

U siječnju 2010. godine Cabanas je bio na vrhuncu svoje karijere i živio je san mnogih nogometaša. Bio je ponajveća zvijezda meksičke Americe, dvije sezone zaredom najbolji strijelac Copa Libertadoresa i s nestrpljenjem je očekivao nastup na SP-u u Južnoj Africi.

No, kobnog 25. siječnja se u jednom noćnom klubu u Mexico Cityju posvađao s ozloglašenim narkobosom koji ga je odveo u WC te upucao u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cabanasu su liječnici davali minimalne šanse za oporavak, a on je nakon 23 dana na intenzivnoj njezi ipak preživio te i danas u glavi ima metak koji mu je uništio život.

Naime, kako nesreća 'nikada ne dolazi' sama, tako se 33-godišnjem Salvadoru pred očima izvrtio nevjerojatan scenarij zbog kojeg je ostao bez svega, a danas igra nogomet za klub 12 de Octubre u Itauguái te pomaže svojim roditeljima u obiteljskoj pekari koju je izgradio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša žena ga je, kaže, prevarila i tvrdila da je sav novac koji je zaradio nestao, a danas s njegovom djecom živi u pet milijuna dolara vrijednom luksuznom stanu u Asuncionu.

Ni tu nije kraj njegovim nevoljama jer su ga, tvrdi, prevarili njegov menadžer i odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako vrijeme odmiče, počinjem shvaćati neke stvari. Čak je i moj odvjetnik prešao na njihovu stranu", govori Cabanas, koji se prisjetio vrhunca svoje karijere.

//www.youtube.com/embed/iLTcg7KPhrM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se zbio nesretan događaj, potpisao sam predugovor na oko 1.700,000 dolara i trebao sam ići u Europu. Rekli su mi da ću potpisati za Manchester United, no America me željela zadržati. Dali su mi stanove u Acapulcu i Cancunu, plaća mi je udvostručena", prisjeća se Cabanas, dok njegov otac Dionisio tuguje zbog svega što se dogodilo.

"Moj sin je bio žrtva dva puta. Njegov profesionalni život je nestao na vrhuncu karijere i još su ga prevarili bivša žena, menadžer i odvjetnik."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salvador tvrdi da će se boriti pravnim putem do kraja, a nakon završetka karijere namjerava postati sportski komentator. Do tada uživa u životu i poručuje:

"Sviđa mi se posao. Razvozim kruh, a ljudi me prepoznaju i uglavnom postavljaju pitanja o nogometu. Svima govorim da sam sretan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo