NOGOMETAŠ PERUA JAVNO PRIZNAO KAKO SU S KOLUMBIJCIMA DOGOVARALI KRAJNJI REZULTAT UTAKMICE: / 'Razgovarao sam s Falcaom'

Image
Foto: Screenshot
12.10.2017.
20:08
Screenshot
VOYO logo

Puno se prašine podiglo nakon kontroverznih događanja za vrijeme odlučujuće utakmice južnoameričkih kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine između Kolumbije i Perua. Svjetski mediji pišu kako su igrači Kolumbije pregovarali s Peruancima da u posljednjih pet minuta susreta sačuvaju rezultat koji je išao na ruku objema reprezentacijama. Jer u to vrijeme Brazil je vodio protiv Čilea 3-0.

KOLUMBIJA I PERU BESRAMNO NAMJEŠTALI REZULTAT UTAKMICE: Ova snimka govori više od tisuću riječi

Peru je imao dokvalifikacije, a Kolumbija izravni plasman. No, neki nisu bili sigurni da će tako ostati, a neki, pak, su htjeli biti sigurni da će tako ostati do kraja. Pa je u 84. minuti, prilikom zamjene nogometaša u momčadi Kolumbije (James je sporim koracima izašao s travnjaka, a umjesto njega ušao je Chara), kapetan Kolumbije Radamel Falcao, ne obazirujući se na mnoštvo TV kamera koje su pratile ovaj izlučni susret, igračima protivničke momčadi govorio da “malo popuste”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, jasno se vidi i na snimci, koja je osvanula na internetu, kako su ga suparnički igrači otkantali, odmahivali mu rukom, a kako je on i sakrivao usta kad je "savjetovao" svoje suparnike. Peru nije znao kako će se rasplesti situacija u ostalim susretima, iako je do kraja bilo malo, ali svejedno, oni nisu bili sigurni, pa su išli do kraja (čitaj dok nisu dobili rezultata u ostalim susretima, pa je "pao dogovor").

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je završilo miroljubivo, obje momčadi su zadovoljne, ali javnost je bijesna, sramota ostaje... Jasno je kako su Kolumbija i Peru namještavali kranji ishod susreta u njezinom zadnjem dijelu.

"Kolumbijski nogometaši su nam pristupili u posljednjih pet minuta susreta, mi smo bili potpuno koncetrirani na dvoboj. Govorili su kako znaju situaciju u drugim susretima. Stoga, završili smo susret kako smo i trebali... Razgovarao sam s Radamelom koji mi je osobno kazao kako oboje idemo dalje. Ja sam definitivno bio sretan", rekao je Tapija, čije riječi prenosi 24news.pro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Falcao je, prema pisanju spomenutog portala, nakon susreta kazao kako su "oni znali događanja u ostalim susretima i kako su igrali u skladu sa svojim saznanjima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušao sam to prenijeti ostalima", izjavio je Falcao.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo