NJIMA KORONA-KRIZA NE MOŽE BAŠ NIŠTA: / Zašto Modriću i društvu ne režu plaće? E pa, Real Madrid ima vrlo lukav plan

Image
Foto: Profimedia

Problema ovih dana u nogometnom svijetu imaju gotovo svi, svi osim Real Madrida

6.4.2020.
10:30
Profimedia
VOYO logo

Pandemija koronavirusa izazvala je možda i najveću krizu u novijoj nogometnoj povijesti. Gotovo svi klubovi uveli su neki oblik štednje, ili režu plaće u ogromnim postocima i to svim djelatnicima pa čak i udarnoj momčadi, neki su pribjegli i tome da otpuštaju svo osoblje, a neki su nažalost ili bankrotirali ili su na dobrom putu za likvidaciju.

Recimo, u Dinamu i Barceloni nastali su veliki prijepori i izbili su svojevrsni skandali zbog rezanja plaća i otpuštanja, dok negdje, kao u Juventusu primjerice, igrači se sami odriču primanja kako bi spasili poslove ostalih u klubu. Problema ovih dana u nogometnom svijetu imaju gotovo svi, svi osim Real Madrida. E sada, kako to da najpopularniji klub na svijetu, koji ima punu svlačionicu igrača s prebogatim ugovorima, ne osjeća posljedice krize. Niti režu plaće, niti otpuštaju, a za to postoji zanimljivo objašnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid coach Zinedine Zidane during the match Real Madrid v Atletico de Madrid of LaLiga 2019/2020 season, date 22. Santiago Bernabéu Stadium. Madrid, Spain, 01 Feb 2020., Image: 495951744, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Japan, Spain, France and The Netherlands ***, Model Release: no, Credit line: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Kako prebroditi krizu

Naime, novinar AS-a Carlos Forjanes, tvrdi kako Real ima malo drugačiji plan za borbu s korona-krizom u nogometu. Navodno su Madriđani uštedjeli dovoljno novca da prebrodi ovu krizu, ali nakon toga imaju dobru ideju kako ga vratiti i samim time ostati u plusu.

AS navodi kako će umjesto rezanja plaća i otpuštanja, Real u sljedećem prijelaznom roku prodati igrače koji su nepotrebni Zinedneu Zidaneu i time značajno rasteretiti budžet za plaće i dakako povratiti dio sredstava izgubljenih za vrijeme krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: David Aliaga / Zuma Press / Profimedia

January 27, 2018 - Valencia, Valencia, Spain - Gareth Bale of Real Madrid CF reacts during the La Liga game between Valencia CF and Real Madrid CF at Mestalla on January 27, 2018 in Valencia, Spain, Image: 361578366, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line:

Lista za odsterijel

Real je ove sezone potrošio 284 milijuna eura na plaće, a planiraju potrošnju smanjiti za čak 75 milijuna eura. Plan je ovakav. Riješiti se, prvenstveno, Garetha Balea jer Velšanin ima 14.5 milijuna eura godišnju plaću. Interes za Baleom postoji, ali ovaj je do sada uglavnom kočio sve transfere jer mu se sviđa Madrid i jer mu nogomet, kako i sam kaže, nije najvažnija stvar na svijetu, a plaća je sasvim dobra pa mu se ne žuri. No, sada neće imati baš previše izbora jer ga, prema tvrdnjama AS-a, Zidane više ne treba, nije baš niti omiljen u svlačionici, a Madriđani će, zbog krize, vjerojatno pristati pustiti ga za neku manju odštetu, samo da ga se riješe.

Drugi na listi za odstrijel je James Rodriguez i s njim je ista stvar kao i s Baleom. Nije potreban Zidaneu, ulazi u zadnju godinu ugovora i plaća mu je golema. James je za razliku od Balea nešto traženiji i opet kažemo, ako spuste barem malo cijenu, neće imati problema s prodajom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći na popisu je pričuvni napadač Mariano Diaz. Diaza su se htjeli riješiti još lani, ali ovaj, baš kao i Bale, nije htio otići zbog dobre plaće, a zarađuje čak osam milijuna eura godišnje. Kako je ove sezone odigrao tek nešto više od 60 minuta za Real, očito je da Zidaneu nije nimalo potreban.

Mladi Brahim Diaz isto na popisu. Odigrao je samo 170 minuta, a plaćen je visokih sedam milijuna eura. Tu su i Odriozola, Ceballos i Vallejo, sve redom mladi igrači koji još nisu ostvarili puni potencijal, ali su Zidaneu nepotrebni i Real baca novac na njihove plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, SOPA Images / ddp USA

James Rodriguez

Sasvim pristojna zarada

Kada se pobroje sva njihova primanja, dolazi se do brojke od oko 75 milijuna eura kada su u pitanju plaće, a na njima mogu vrlo dobro zaraditi. Baleova inicijalna cijena je 40 milijuna eura, Jamesova također 40, Mariano Diaz vrijedi 16 milijuna, Brahim 15 milijuna eura, Odriozola 20 milijuna eura, Vallejo 7.5 miljuna eura, a Ceballos visokih 40 milijuna eura. Pa sve da ih i prodaju malo ispod cijene zaradit će puno novca i na taj način krizu neće niti osjetiti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo