SRAMOTA U ČEŠKOJ

NJEMAČKA SE CRVENI ZBOG HULIGANA: Nacistički pozdravi odjekivali Pragom, nogometaši ogorčeni

Njemačka nogometna reprezentacija slavila je u subotu u Pragu 2-1 pobjedu protiv češke izabrane vrste i tako nastavila savršen niz u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo. No, nakon sedme pobjede Elfa u isto toliko utakmica, priča se o nečem sasvim drugom.

Bild tako piše o sramotnom ponašanju dijela navijača na tribinama koje se ne libi prozvati idiotima koji su tijekom utakmice koristili pirotehnička sredstava ali i uzvikivali Sieg Heil, odnosno koristili nacistički pozdrav za koji se danas kazneno odgovara i u Njemačkoj i u Češkoj.

TER STEGEN PRIMIO GOLČINU: Njemačka minimalno, Engleska slomila Maltu tek u završnici, poraz Prosinečkog

Ogradili su se od njega njemački igrači pa tako nakon utakmice nisu niti išli pozdraviti navijače koji su na ogled doputovali.

“Ne postoji razlog da odemo do tribina s kojih odjekuju pjesme s nacističkim zaleđem”, kazao je Julian Brandt s kojim se slaže i strijelac pobjedničkog gola Mats Hummels:

“Navijanje je bilo katastrofalno! Zbilja jadno. A počeli su već tijekom minute šutnje. Vrijeđali su i Tima Wernera. S time ne želimo imati nikakve veze i to je razlog zbog kojeg se nakon utakmice nismo zaputili do njih.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr