NEVJEROJATNO PRIZNANJE / Njegov transfer šokirao je svijet, a sada je otkrio da je i njega: 'Nadao sam se da neću proći...'

Image
Foto: Profimedia

Zimski prijelazni rok znao je imati neočekivane transfere, ali teško da će nešto uspjeti nadmašiti 31. siječnja 2011.

4.10.2023.
15:04
Profimedia
VOYO logo

Zimski prijelazni rok u prošlosti je znao imati neke neočekivane transfere, ali teško da će nešto uspjeti nadmašiti ono što se dogodilo 31. siječnja 2011. godine. Liverpool je tog dana doveo igrača za 41 milijun eura koji je završio kao veliki promašaj, a sada je otkrio i da je tada molio Boga da transfer ipak propadne.

Image
ULAZNICE SU VEĆ U PRODAJI /

Stigao je raspored Lige prvaka za plavi kaos u Ciboni, a u ludi tjedan se ubacio i 'veliki' Dinamo s dvije utakmice na Maksimiru

Image
ULAZNICE SU VEĆ U PRODAJI /

Stigao je raspored Lige prvaka za plavi kaos u Ciboni, a u ludi tjedan se ubacio i 'veliki' Dinamo s dvije utakmice na Maksimiru

U pitanju je Andy Carroll koji je tada igrao fantastično u dresu Newcastlea i bio je bez dileme najbolji igrač kluba sa St. James Parka. Mnogi klubovi su se raspitivali za njega, a on je potpuno neočekivano u posljednjim satima zimskog prelaznog roka otišao u Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se te zime da će Carroll ostati do ljeta u Newcastleu i onda birati novi klub, no kada su Redsi 'pokucali' na vrata Newcastlea s ponudom od 41 milijun eura za čelnike kluba nije bilo dileme.

Newcastle je prihvatio ponudu, a Carroll je kroz sat vremena već bio na putu za Liverpool gdje je trebao odraditi liječničke preglede i potpisati ugovor. Bio je jedan od najskupljih pojačanja u povijesti kluba, ali se ispostavio i kao veliki promašaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro 13 godina kasnije engleski nogometaš priznao je da je i sam bio skeptičan oko odlaska u Liverpool jer se sve dogodilo neočekivano, čak je otkrio i da se nadao da bi transfer mogao propasti te da će ostati u Newcastleu.

'Nadao sam se da neću proći liječničke preglede'

"Liverpool je poslao tu nevjerojatnu ponudu, a već za sat vremena bio sam u helikopteru i na putu za liječnički pregled. Nisam ni shvaćao što se događa jer je sve bilo nekako brzo i neočekivano", kaže Carroll za L'Equipe i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da sam bio tada povrijeđen, nadao sam se da neću proći liječničke preglede i da ću se vratiti kući u Newcastle. Nisam bio spreman na sve to jer se desilo tako neočekivano, već sam vjerovao da ostajem u Newcastleu...".

Ipak, i taj odlazak u Liverpool shvaćam kao dobru stvar jer sam sazrio kao osoba i nogometaš. Izašao sam iz svoje zone konmfora. Nisam ništa znao o životu i nogometu osim Newcastlea i to mi je pokazalo zapravo kakav je život kada ti stvari ne idu kao po planu. Lekcija koja se ne zaboravlja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carroll je stigao kao zamjena za Fernanda Torresa koji je tada otišao u Chelsea, ali se nije proslavio na Anfieldu. Već na ljeto 2012. godine otišao je na posudbu u West Ham za koji je kasnije potpisao i igrao sedam godina.

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo