VIDEO: / Fantastična Nizozemska je prva u skupini

Nogometaši Nizozemske i Čilea odigrali su susret koji je odlučivao za prvo mjesto u skupini B. Nizozemska je slavila sa 1:0.

23.6.2014.
17:07
VOYO logo

Ovo je bila bitna utakmica i za Nizozemsku, i za Čile, jer pobjednik ovoga dvoboja će izbjeći domaćina Brazil u osmini finala Svjetskog prvenstva. Oranje su ovaj dvoboj ušli sa boljom gol razlikom u odnosu na Čile. Stoga je Nizozemcima dovoljan i bod za prvo mjesto skupine B, dok je Čileu igrala samo pobjeda. Utakmica je bila zanimljiva i zbog toga što je to prva utakmica Nizozemaca od 1996. godine u kojoj nemaju igrača sa prezimenom Van.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosadnu igru obje sastava. Van Gaal nije uspio sve svoje zamisli primijeniti i u igri. Uspijeli su umrtviti brzu igru Čileanaca, ali nisu bili opasni u napadu, a samim time i postigli pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih 45 minuta se i nismo nauživali u nekom spektaklu, ali je nakon neobično mirnih pola sata u zadnjih petnaest minuta igra obje reprezentacije, poglavito nizozemske, malo živnula. //www.youtube.com/embed/M_ffGsn7bvQ Robben i De Vrij su propustili dvije dobre šanse za Nizozemsku. U 36. minuti Robben je nabacio iz slobodnog udarca s desne strane u kazneni prostor. De Vrij je poletio, ali niti je on Van Persie, niti je lopta bila dovoljno precizna.

Odličnu priliku je imao Robben i u 40. minuti kada je Nizozemac pretrčao 40 metara i pola čileanske obrane da bi s petnaestak metara pucao malo pokraj gola. Čile je, pak, imao dvije dobre šanse zahvaljujući Gutierrezu. U 23. minuti Čileanci su iznenadili Nizozemsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prizemno dodavanje iz kornera Gutierrez sa 15 metara je pucao visoko iznad gola. U 44. minuti je došlo do velikog propusta nizozemske obrane. Diaz je ubacio iz daleka, a usamljeni Gutierrez deset metara od gola, doduše, okrenut leđima, puca glavom iznad prečke.

Drugo poluvrijeme je donijelo živahniju igru Nizozemske. Ali, pogodaka nije bilo. Nizozemska je pokušavala, Čile je bio čvrst u obrani. U 76. minuti Louis Van Gall je napravio ključan potez dvoboja. Izvadio je iz igre Sneijdera, a umjesto njega stavio Fera. Upravo je Fer u 77. minuti zabio lijepi gol glavom za vodstvo Nizozemaca 1:0. Bio je to Ferov prvi gol za Oranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čile je tada sve bacio napad. Nizozemci su zaigrali više obrambeno, strpljivo čekajući svoju šansu iz polukontre i kontre. Šansa je došla u 92. minuti, koju su i iskoristili. Kontru je potegao Robben i odlično sa lijevog boka uposlio Dephaya za 2:0.

AUSTRALIJA - ŠPANJOLSKA 0:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: David Villa (36.), Torres (69.), Mata (90.)

Španjolska se utakmicom protiv Australije oprostila od Svjetskog prvenstva! Da nam je ovo netko rekao prije početka natjecanja, rekli bi smo mu da je lud. Ali tako je, kako je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska se, uoči ove utakmice, već danima trese zbog ovoga velikoga neuspjeha koji je okarakteriziran nacionalnom sramotom. Stoga i ne čudi kronično nezadovoljtsvo unutar španjolske momčadi.

Jedna nevolja nikada ne ide sama. Pa je tako "bačva baruta" nezadovoljstva konačno pukla i prvi je nastradao Cesc Fabregas kojeg je izbornik Vincente Del Bosque udaljio sa treninga zbog nezainteresiranosti novog igrača Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Španjoslak nije dopustila da kaksaju i u posljednjoj utakmici. Za to su se pobrinuli David Villa u 36. minuti, Torres u 69., i Matta u 90. minuti.

Nažalost po Španjolsku, napadači su joj se malo kasno probudili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Bp7uLDgt1YY

1. Nizozemska 3 3 0 0 10 3 +7 9 2. Čile 3 2 0 1 5 3 +2 6 3. Španjolska 3 1 0 2 4 5 -1 3 4. Australija 3 0 0 3 2 8 -6 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo