NITKO KAO MATJAŽ KEK: / Kako god završila utakmica Rijeke i AEK-a trener hrvatskog prvaka večeras ispisuje povijest

Image

Ukupno će 35. put slovenski nogometni stručnjak Matjaž Kek povesti Rijeku u europsku utakmicu, pritom i ispisati rekordno dostignuće kada je hrvatski nogomet u pitanju.

14.9.2017.
10:25
VOYO logo

Kek je vodeći aktualnog hrvatskog prvaka sakupio 34 utakmice, javlja nogometni portal Goal, podsjećajući da je pritom Rijeka upisala samo osam poraza uz dvanaest remija i četrnaest pobjeda. Usput, razlika pogodaka njegovih nogometaša pritom iznosi lijepih 53-34. U večernjim satima u ogledu protiv AEK-a, nogometaše Rijeke izvest će po 35. put u europsku utakmicu i rekord koji dijeli s Krunoslavom Jurčićem postat će samo njegov.

Naime, Kek i Jurčić, koji je sa Slaven Belupom i Dinamom, sakupio iskustvo u 34. europska dvoboja trenutačno predvode listu trenera hrvatskih klubova u ogledima izvan hrvatskih granica. Slijede Ivan Katalinić (30), Zoran Mamić (28) i Branko Ivanković (24).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god utakmica završila, jasno je, Kek postaje rekorder. Što se ljestvice uspješnosti tiče, nju predvodi Mamić s 42 posto pobjeda. Kek je na 41 posto, ali je i trener koji je najmanje utakmica pritom izgubio. Preračunato u postotke, tih osam poraza iznosi 23 posto izgubljenih utakmica u cjelokupnom zbroju izlazaka na travnjake protiv stranih momčadi. Usporedbe radi, Jurčić je gubio 47 posto takvih susreta, Mamić 46 posto, Ivanković 41 posto, a Katalinić 30 posto.

Poraze je Kek skupio od Aberdeena, Standarda, Feyenoorda, Seville, Vitorije Guimaraes, Lyona i dvaput baš od grčkog suparnika, oba puta od Olympiakosa. Slijedi novi grčki ispit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo