NITI PORAZ OD ŠPANJOLSKE NEĆE U POTPUNOSTI ELIMINIRATI VATRENE: / Ovo su sve moguće kombinacije raspleta u Ligi nacija

Image
Foto: AFP

Hrvatska reprezentacija večeras na Maksimiru igra protiv Španjolske treće kolo Lige nacija

15.11.2018.
14:34
AFP
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija večeras na Maksimiru igra protiv Španjolske treće kolo Lige nacija. Vatreni još uvijek čekaju prvu pobjedu, nakon što su nastradali od Furije u Elcheu (0-6) i odigrali neriješeno u susretu s Englezima (0-0).

Ako izabranici Zlatka Dalića žele osvojiti prvo mjesto u skupini, koje vodi na Final Four turnir, koji će odlučiti prvog pobjednika Lige, računica je jasna – Hrvatska mora pobijediti u obje preostale utakmice, danas protiv Španjolske i u nedjelju na Wembleyju protiv Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju remija, Hrvatska ne može više do prvog mjesta, ali bi pobjeda protiv Engleske bila dovoljna za drugo mjesto i ostanak u prvom rangu Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak niti poraz od Španjolaca ne bi bio tragičan za Vatrene – budući da bi u slučaju pobjede nad Engleskom Hrvatska imala isti broj bodova, ali i bolji međusobni omjer, te time osvojila drugo mjesto.

Međutim, čak i u slučaju da Hrvatska završi na trećem mjestu, eventualni bodovi iz utakmica sa Španjolskom i Engleskom bili bi vrlo važni. Naime, oni bi mogli odrediti hoće li Vatreni biti nositelji u nadolazećem ždrijebu kvalifikacija za Euro 2020, budući da će dvije najslabije reprezentacije iz najvišeg ranga Lige nacija ispasti iz kruga nositelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, svaki bod je važan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati by SofaScore

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo