'ZVONE BI BIO PUN POGODAK' / Nikola Jurčević za Danas.hr: 'Najpametnije za Dinamo bi bilo da Zvonimiru Bobanu odmah ponudi funkciju u klubu'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nikola Jurčević tvrdi da bi Zvonimir Boban bio veliki dobitak za Dinamo i da bi čelnici aktualnog prvaka Hrvatske odmah trebali kontaktirati Zvoneta i dovesti ga

25.1.2024.
13:40
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nikola Jurčević bivši je elitni igrač Dinama i Hrvatske, između ostalih selekcija. Nekadašnji pomoćnik Slavena Bilića na klupi Hrvatske, Lokomotiva, Bešiktaša i West Hama.

Image
PRIČA SE ZAVRTILA /

Tomislav Svetina za Danas.hr: 'Dolazak Zvonimira Bobana za bilo koji klub Europe bi bila dobra stvar, a kamoli ne za Dinamo'

Image
PRIČA SE ZAVRTILA /

Tomislav Svetina za Danas.hr: 'Dolazak Zvonimira Bobana za bilo koji klub Europe bi bila dobra stvar, a kamoli ne za Dinamo'

Nekadašnji izbornik Azerbajdžana, do nedavno Libanona, bivši strateg Dinama, Zagreba i Slaven Belupa, prokomentirao je portalu Danas.hr momentum koji se otvorio za Dinamo nakon što je Zvonimir Boban otišao iz Uefe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljam i nadam se, jer Dinamu nedostaje jedno nogometno ime koje ima težinu u svijetu nogometa i smatram da bi najpametniji potez bio za Dinamo da odmah, sami, pozovu Zvonimira Bobana i ponude mu neku od uloga koje su u skladu s njegovim, ambicijama, kvalitetom, ukoliko je on zainteresiran. To bi bilo možda i najveće pojačanje za klub u ovom trenutku. Netko tko ima nogometni pedigre, ugled i kvalitetu", rekao nam je Nikola Jurčević i nastavio:

Image

"Zvonetova karijera je velika, o njoj ne treba trošiti riječi. Ali, ono što je zanimljivo, on je bio jedan od vodećih ljudi u Milanu, Fifi i Uefi. To dovoljno govori o njegovim kapacitetima i kvaliteti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvonimir Boban je još prije, u jednom trenutku, dao naslutiti svoj come-back u hrvatski nogomet, točnije u Dinamo. To bi bila jedna velika stvar i veliki dobitak za ponos Zagreba.

"Jako bi bilo dobro da tu postoji zainteresiranost kod Dinama i Zvoneta, jer ne znamo njegove planove. U klubu su u posljednjih godinu - godinu i pol dana non stop neke turbulencije, kao i na terenu, odnosno iza kulise na kraju krajeva. Jedna takva osoba , takvih sportskih i moralnih kvaliteta, sasvim sigurno bi bio veliki dobitak za Dinamo. Boban je kao igrač bio kapetan i lider."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia.hr

Zvonimir Boban, legendarni kapetan izvornih Vatrenih, slavi svoj 54. rođendan. Još od malih nogu ovaj je Imoćanin pokazivao izniman nogometni talent. Svoje je prve nogometne korake napravio u Mračaju iz Runovića, malom klubu poznatom po velikim igračima. Naime, prije Bobana u Mračaju su svoj nogometni put započinjale legende poput Ivana Gudelja i Ivana Ike Buljana no za razliku od njih Boban svoje nogometno ime nije stvorio u splitskom Hajduku. Naime, sveprisutna i nadaleko poznata je priča o tome kako je Hajdukova struka odbila Bobana zbog 'pretankih nogu', no ipak upitna je istinitost te priče.

Jura i Zvone se znaju dugo...

"Znamo se još iz djetinjstva, iz pionrskih dana Dinama. U nogometnom smislu bio je igrač svjetske klase,a on je jedan od ljudi, neigrača, koji je cijelo vrijeme radio na sebi u smislu edulkacije i osobnog razvoja. Kompletna ličnost s liderskim i organizacijskim sposbnostima. Takav bio jako dobro došao u Dinamu", zaključio je Nikola Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva u rukometu gledatelji mogu pratiti do 28. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo