NIKO OSTAJE U BAYERNU, ALI JE DOBIO POSEBAN UVJET: / Rummenigge otkrio istinu o tome zašto je zagorčavao život Kovaču

Image
Foto: Profimedia

'Rummenigge kaže da nije namjeravao povrijediti Niku Kovača'

1.6.2019.
13:40
Profimedia
VOYO logo

Izvršni predsjednik Bayern Munchena Karl Hanz Rummenigge je u intervjuu za njemački Der Spiegel potvrdio da će bivši hrvatski izbornik i aktualni dvostruki slavljenik s bavarskim gigantomNiko Kovač, ostati na klupi prve momčadi.

Jedan od najčitanijih američkih dnevnih listova USA Today, točnije web izdanje spomenutog medija, prenosi intervju u kojem se puno toga otkriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karl-Heinz Rummenigge kaže da nije namjeravao povrijediti Niku Kovača kad je dosljedno i konstantno kritizirao te stvarao pritisak za hrvatskog stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko da je Niko u jednom trenutku bio na udaru njega, sportskog direktora Salihamidžića, medija i navijača. No, uspio je Kovač preokrenuti situaciju u svoju korist, odnosno rezultate, iako postoji žal za neuspjehom u Ligi prvaka...

'Samo sam htio da se svi usredotoče na naše zajedničke ciljeve'

"Samo sam htio da se svi usredotoče na naše zajedničke ciljeve", kazat će Rummenige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što je Bayern osvojio oba naslova Bundeslige i Njemačkog kupa, Rummenigge je bio nesiguran po pitanju budućnosti Kovača na klupi Bayerna.

'Svi moraju dati svoje doprinos'

Isticao je kako u Bayernu svi koji rade, od trenera do nogometaša, uprave i stručnog stožera, moraju dati svoj doprinos, ostvarivati ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni predsjednik Bayerna kazao je Spiegelu da je "vrlo namjerno polariziran u javnosti. "I trener i tim su shvatili da još nismo ništa osvojili"..., rekao je Rummenigge i dodao:

'Ne znam klub koji bi otpustio trenera nakon osvajanja dvostruke krune'

"Ne znam klub na svijetu koji bi otpustio trenera nakon osvajanja dvostruke krune", kazao je Rummenigge za Spiegel i naglasio što je, kao uvjet, postavio našem treneru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da Bayern ubuduće igra spektakularan nogomet, onakav kakav je igrao pod Louisom van Gaalom, Juppom Heynckesom i Pepom Guardiolom. Tu mora biti ponešto tika-take, kao i novih stvari".

Kovač još ima dvije godine na ugovoru s Bayernom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo