Niko Kovač u ogromnim problemima: 'Ne znam zašto se takve stvari događaju'

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu igra prijateljski dvoboj sa Švicarskom u St. Gallenu. Dva dana uoči utakmice izbornik Vatrenih Niko Kovač pun je briga.

3.3.2014.
10:48
VOYO logo

Nakon što je u kratkom razdoblju ostao bez čak četvrtice igrača (Benko, Iličević, Kranjčar, Bubnjić), izbornik VatrenihNiko Kovač muku muči s formom igrača.

Neizostavna petorka iz Ukrajine (Srna, Eduardo, Vida, Vukojević, Strinić) zbog situacije u zemlji nisu krenuli u drugi dio prvenstva, a kad će, to nitko ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto malo više od tri mjeseca uoči SP-a u Brazilu igrači moraju izbrusiti formu i upravo zato je novonastala situacija nasekirala hrvatskog izbornika.

"To je stvarno veliki problem. Ne samo što dečki ne igraju, i pitanje je kad će, nego stoga što se uopće takve stvari događaju. Nadam se što bržem smirenju. Ako ne, ne zna kakvi su planovi klubova... Kontaktirat ćemo ih, uključit ćemo se s vlastitim programom aktivnosti što se tiče naših igrača, bude li trebalo, ostanu li duže bez prvenstvenih nastupa", izjavio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darijo Srna već 11 godinu igra u Donjecku i ova ga situacija definitivno pogađa najviše od svih naših vatrenih Ukrajinaca.

"Suosjećam s narodom. Znam da prosvjedi još traju, ali ipak je u gradovima mirno, više nema tako velikih problema kakvi su bili u Kijevu. Najveća neizvjesnost preselila se na Krim, ali vjerujem da će se to sve ubrzo smiriti, da će uskoro u Ukrajini sve biti u redu i da će se prvenstvo što skorije nastaviti", rekao je Srna za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo