BUNDESLIGA / Niko Kovač junački pao protiv Bayerna: Poslije velike borbe njegov Wolfsburg ostao praznih ruku

Image
Foto: Profimedia

Bayer nakon 16. kola Bundeslige i dalje ima četiri boda prednosti pred drugim Bayernom, s tim da Bayern ima utakmicu manje

20.12.2023.
22:41
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Bayera i Bayerna, dvije vodeće momčadi njemačke Bundeslige, uspješno su obavili posao u aktualnom 16. kolu.

Image
UHVATILI FORMU /

Bjelica u sjajnom nizu: Njegov Union Berlin rutinski slavio protiv pretposljednje momčadi lige

Image
UHVATILI FORMU /

Bjelica u sjajnom nizu: Njegov Union Berlin rutinski slavio protiv pretposljednje momčadi lige

Vodeći Bayer pobijedio je Bochum u Leverkusenu s 4-0. Već na poluvremenu Bayer je stvorio prednost od tri pogotka, a briljirao je češki napadač Patrick Schick koji je postigao sve golove. Nakon realiziranog jedanaesterca u 30. minuti još je suparničku mrežu pogađao u 32. i 45. minuti. U nastavku je još Boniface bio strijelac za konačno uvjerljivo slavlje bundesligaškog lidera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić odigrao je cijelu utakmicu za Bayer.

Bayer tako i dalje ima četiri boda prednosti pred drugim Bayernom, s tim da Bayern ima utakmicu manje. U ovom kolu Bavarci su u gostima s 2-1 pobijedili Wolfsburg, sastav kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musiala i Kane bili su strijelci u 33. i 43. minuti za 2-0 gostiju. U nadoknadi prvog dijela Arnold je smanjio na 1-2 i unatoč šansama na obje strane u drugom dijelu rezultat se više nije mijenjao. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer igrao je za Wolfsburg do 52. minute.

Uvjerljivi domaćin bio je Stuttgart koji je s 3-0 nadjačao Augsburg. U prvom poluvremenu strijelci su bili Undav u 18. i Guirassy u 45. minuti, dok je domaća dominacija zaključena golom Fuehricha u 69. minuti. Stuttgart se vratio na treće mjesto ljestvice, a za goste iz Augsburga od 68. minute je zaigrao hrvatski napadač Dion Drena Beljo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki preokret napravio je Eintracht na domaćem terenu protiv Borussije iz Moenchengladbacha te je slavio 2-1. U 27. minuti Woeber je doveo goste u vodstvo, ali je isti igrač isključen u 88. minuti. U nadoknadi je ostvaren veliki preokret, a golove su za domaći sastav zabijali Buta u 92. i Koch u 97. minuti. Hrvatski nogometaš Hrvoje Smolčić ostao je na domaćoj klupi za pričuve.

Pobjedu je prokockao i Freiburg koji je kod Heidenheima vodio 2-1 do 84. minute. Tada je izjednačio Kleidienst, dok je Ginter u 92. pogodio vlastitu mrežu za 3-2 Heindeheima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo