SENZACIONALNI BRADARIĆEV LILLE JE PRVAK FRANCUSKE: / Nica nakon preokreta srušila Lyon i gurnula Kovača u kvalifikacije za Ligu prvaka

Image
Foto: Profimedia

Lille prvak, PSG 2., Monaco 3.

23.5.2021.
22:47
Profimedia
VOYO logo

Posljednje 38. kolo francuske lige

Angers - Lille 1:2

Brest - PSG 0:2

Lens - Monaco 0:0

Lyon - Nica 2:3

Metz - Marseille 1:1

Nantes - Montpellier 1:2

Reims - Bordeaux 1:2

Rennes - Nimes 2:0

St. Etienne - Dijon 0:1

Strasbourg - Lorient 1:1

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Senzacionalni nogometaši Lillea po četvrti puta u povijesti osvojili su naslov prvaka Francuske nakon što su u današnjem zadnjem kolu svladali u gostima Angers s 2:1 i postali prvaci s bodom prednosti ispred favoriziranog PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad kojoj su prije prvenstva davali svega jedan posto šansi za osvajanje naslova pokraj superbogatog PSG-a, iskoristila je sva posrtanja Parižana i uzela neočekivanu titulu, prekinuvši tako vladavinu moćnih Parižana od 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Bradarić ostao na klupi

Pobjedu su klubu sa sjevera Francuske donijeli Johnatan David (10) i sjajni iskusni turski internacionalac Burak Yilmaz (45+1pen, njegov 16 gol), a domaćini su dali počasni gol u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domagoj Bradarić je ostao na klupi novoga prvaka.

Lilleu je ovo četvrti naslov u povijesti, prvak Francuske bio je u prošlom stoljeću (1946, 1954) te u sezoni 2010./11, kada je za njih igrao i EdenHazard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

LILLE JE U TRANSU, SVI SU NA NOGAMA: Francuska slavi nove junake, nitko ovo nije očekivao

Image

LILLE JE U TRANSU, SVI SU NA NOGAMA: Francuska slavi nove junake, nitko ovo nije očekivao

PSG je slavio kod Bresta s 2:0 golom Mbappea i autologolom Faivrea, dok je Monaco našega bivšega izbornika Nike Kovača izborio Ligu prvaka odigravši 0:0 kod Lensu. Monacu je pomogla Nica koja je neočekivano s 3:2 slavila kod Lyona, nakon preokreta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bordeaux se spasio

Bordeaux se spasio pobijedivši u gostima Reims (2:1), a za drugi gol gostiju asistirao je hrvatski reprezentativac Toma Bašić. Duje Ćaleta Car je odradio cijelu utakmicu za Marseille, koji je izgubio 0:1 kod Metza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubitnik kola je Nantes koji je kod kuće poražen od Montpelliera s 2:1 i mora u kvalifikacije za ostanak.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je sad gotovo. Monaco je u Ligi prvaka, sezonu su završili kao 3.

Gotovo je. Lille je nakon 10 godina uzeo prvo mjesto u Francuskoj, Monaco sekunde dijele od Lige prvaka. Monaco je odigrao nulu kod Lensa. Lyonu treba dva gola. Ma ništa od toga vjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - PSG vodi s 2:0 protiv Bresta, ali Montpeiller je poveo s 2:1 protiv Nimesa. To spašava Brest koji je u ovim trenucima 17., dok Nimes pada na 19. poziciju. Monaco i dalje 3., na poziciji koja Kovača vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

62' - Nice vodi 3:2 protiv Lyona, preokrenuli su gosti s francuske obale. Kovaču ovo odgovara, on ide u LP. Dva gola Lyon sad mora zabiti za Ligu prvaka ali i Monaco ako zabije gol, ako dobije, svejedno mu je. Monacu treba bar gol protiv Lensa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Nica je izjednačila protiv Lyona na 2:2. To znači da je Monaco opet 3. Kako se sve brzo mijenja. Kamara je zatresao mrežu i vratio Lyon na četvrto mjesto.

46' - Počela su druga poluvremena. Idemo u posljednjih 45 minuta sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvremena su u Francuskoj.

46' - GOOOL - Burak Yilmaz zabija za 2:0. Širom otvorena vrata prema naslovu prvaka Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Penala za Lille. Jonathan David mu je uzeo loptu a onda biva srušen od strane golmana. Yilmaz preuzima odgovornost. Ove je sezone zabio 15 golova.

42' - Lyon ima rezultat koji ga vodi u Ligu prvaka, PSG vodi protiv Bresta s 1:0 isto tako, to znači da Niko Kovač s Monacom ostaje bez Lige prvaka. Pada na 4. mjesto. Dijon je u drugoj ligi, Nimes isto, Lorient je 18. s 41 bodom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Brest i dalje drži nulu protiv PSG-a.

23' - Strasbourg vodi s 1:0 protiv Lorienta i bježi prema sredini. Barem za sad...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Lyon vodi protiv Nice 1:0. Sad su oni ispred Monaca. Lyon i Monaco vode direktnu borbu za Ligu prvaka.

10 - GOOOL - Lille je zabio za 1:0. S ovim rezultatom Lille ima naslov prvaka. Ali, pričekajmo, puno je do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počeo je rasplet u Francuskoj.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva francuska liga došla je do svog posljednjeg, 38. kola u kojem će se sve odlučivati. U teoriji, tri kluba su još u igri za naslov prvaka. Realno, Lille Domagoja Bradarića i PSG su u igri, Monaco Nike Kovača teško može do naslova (na trećem su mjestu, imaju tri boda manje od Lillea te dva boda manje od PSG-a). Kovač gostuje kod Lensa, koji se bori za Europa ligu i imat će stoga težak zadatak.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

NIKO KOVAČ JOŠ UVIJEK MOŽE OSVOJITI NASLOV PRVAKA: ‘Nitko ovo nije očekivao, pa mi smo ove godine među najboljim klubovima u Europi’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovaču važnije obraniti treće mjesto

Prije šest dana Monaco je u finalu kupa izgubio od PSG-a, a danas od 21 sat igra utakmicu zadnjeg prvenstvenog kola u kojem može osvojiti naslov, ali i ostati bez plasmana u Ligu prvaka. Ipak, puno je Kovaču važnije obraniti treće mjesto i izboriti kvalifikacije Lige prvaka jer mu za vratom puše Lyon (78) koji dočekuje Nicu.

Lille ima bod više od PSG-a

Vodeći Lille ima bod prednosti u odnosu na PSG i ako u zadnjem kolu pobijedi na gostovanju kod rasterećenog Angersa, bit će prvak. U isto vrijeme PSG gostuje kod Bresta, koji se bori da ne ode u kvalifikacije za opstanak. PSG se nada da će Lille kiksati.

Ako budu bodovno izjednačeni, odlučivat će gol-razlika. PSG je po tom kriteriju bolji za čak 16 golova. Ipak, to se može dogoditi samo u slučaju da PSG odigra neriješeno, a Lille izgubi.

Image

Domagoj Bradaric of Lille Lille v Montpellier, French Ligue 1, Football, Stade Pierre Mauroy, Lille, France - 16 Apr 2021,Image: 606078810, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no, Credit line: Profimedia

Čak 6 klubova u borbi za ostanak

Zanimljivo je i u borbi za ostanak jer čak šest klubova (Reims, Bordeaux, Strasbourg, Brest, Lorient i Nantes) žele izbjeći 18. poziciju i razigravanje.

Prijenos utakmice Lille – Angers je na Arena Sport 3, Brest – PSG na četvrtom kanalu Arena Sporta, a Lens – Monaco na sedmom kanalu Arene. Za one koji vole multiprijenos, mogu ga pogledati na Areni 10. Uz uvjet da imate spomenute kanale u pretplati.

Sve utakmice na rasporedu su od 21.00.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo