Demantiran najgori scenarij za Hrvatsku pet dana prije utakmice

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač započeo je akciju 'Island'.

10.11.2013.
15:42
VOYO logo

Okupljanje Vatrenih za dvije odlučujuće utakmica ovog ciklusa počelo je u nedjelju, a izbornik Niko Kovač se pred novinarima pojavio sam te je spremno odgovarao na pitanja. Demantirao je priču da će utakmica u Reykjaviku biti odgođena za jedan dan zbog vremenskih prilika, što bi za Hrvatsku u ovom trenutku bio najgori scenarij.

"Vidio sam samo jednu sliku terena i nadam se da će snijeg nestati s terena. nadam se da će počistiti teren ili da će s toplim vjetrom nestati. Trava u Reykjaviku je normalna i nije bilo nikakvog razgovora da bi se utakmica odgodila na jedan dan", izjavio je Kovač i potom se okrenuo nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od mojeg imenovanja je prošlo tri tjedna i vrijeme je da krenemo. Skautirali smo suparnika, a krećemo odmah s prvim treningom", kaže Kovač i objašnjava zašto je reprezentacija promijenila hotel:

"Mi smo bili s mladom reprezentacijom u Aristosu, hotel je odličan. Izašli smo iz grada, htjeli smo malo mira. Blizu je stadion u Velikoj Gorici. Ujutro ćemo trenirati u Velikoj Gorici, navečer na Maksimiru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivice OlićaProkomentirao je i ozljedu .

"S Olićem sam se čuo, mora naraviti magnetnsku rezonancu. izgleda da će biti dobro, nije ništa puklo. Dobio je udarac u leđa pa mu se nešto poremetilo, zgrčio mu se mišić, uplašio se da nije pukao. Ako neće biti spreman za prvu utakmicu sigurno će biti spreman za drugu utakmicu. Strinić ima problema s aduktorm, treba vidjeti što će biti s njime".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pobijediti Island?

"Island je prava skandinavska jaka fizički momčad. Odlikuje se organiziranošću, u igri se drže školskih knjiga. Oni su prepoznatljivi, dobri, automatizirani. Svaki igrač zna svoju ulogu. Ozbiljna je to momčad. Moram to naglasiti, mi nemamo pravo nikoga podcijeniti, pogotovo kad pogledamo naše zadnje rezultate. Nema favorita u današnje vrijeme ako želimo uzeti što želimo. Moramo biti spremni i u glavi i u tijelu. Mi smo i optimisti i realisti. Island ima igrače koji igraju u jakim ligama, nije to Island od prije nekoliko godina", rekao je Kovač i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam viziju kako protiv Islanda. Dobro smo ih analizirali i došli smo do zaključka i orijentacije kako ćemo im se suprotstaviti. Tek, moramo vidjeti što će biti s Olićem i Strinićem. Cilj u Reykjaviku mora bit i gol i pozitivan rezultat. Istina je uvijek na terenu, mi puno pričamo, no pričati se mora djelima. Igramo dvaput po 90 minuta. Pripazit ćemo i protivnika, ali tražiti ćemo mogućnosti prema naprijed. Nećemo se na Islandu braniti, želimo postići koji gol, to je za uzvrat veoma bitno. Mi moramo izgledati u igri kao reprezentacija, mora svaki igrač znati za što je odgovoran", izjavio je Kovač i poentirao:

"Neka gospodin Lagerbäck malo razmišlja o nama. Oni igraju 4-4-2 ili 4-4-1-1. Taj sustav koriste momčadi sa sjevera. Lagerbäck neće srljati i puno mijenjati. Stalno igraju u skoro istom sastavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo