Bivši kapetan Vatrenih prizemljio mladu zvijezdu reprezentacije

'Za Rebića samo mogu reći da je ovaj SP pokazao da ga Štimac opravdano nije pozvao u A-vrstu', izjavio je Niko Kovač nakon ispadanja U-20 reprezentacije s SP-a.

5.7.2013.
11:03
VOYO logo

Nakon što je mlada hrvatska reprezentacija ispala s SP-a u Turskoj, izbornik U-21 selekcije Niko Kovač je postavio pitanje jesu li svi igrači dali sve od sebe.

"Kao prvo, za ispadanje u osmini finala ne okrivljujem stožer na čelu s Dinkom Jeličićem, oni su sve poduzeli, ali neki igrači morali bi se zapitati jesu li dali sve za uspjeh. Moraju biti samokritični, jer samo tako mogu napredovati. Drugo, na takvim velikim natjecanjima moraju igrati svi najbolji, unatoč tome što nije službeni FIFA-in termin klubovi ne bi smjeli biti prioritet, jer kad su prošli pretkola tamo ih ionako nisu uveli mladi igrači, nego iskusnici. I treće, nedvojbena je tehnička kvaliteta i finoća s loptom naših igrača, ali smo manjkavi u fizičkoj, a posljedično i taktičkoj komponenti; samo nam je pet-šest igrača sudjelovalo u fazi defenzive, tako se ne mogu dobivati utakmice, nogomet je kolektivni sport", izjavio je Kovač za Sportske novosti i napomenuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/aM0qgyXtKDI

"Po igračkoj kvaliteti i znanju smo mogli više, ali nogomet je u prvom redu fizički rad, potom taktički rad, a povrh svega momčadski rad; obrana počinje od napadača, a individualci donose prevagu samo ako poštuju zakonitosti momčadi. To kod nas nije slučaj, od U-17 do U-21 vrste, moramo izanalizirati razloge i mijenjati se kako se ne bismo zadovoljavali samim plasmanima na EP ili SP. Ovaj vikend je trenerski seminar HNS-a, pokrenut ću neke stvari. Nedisciplina izvan terena rađa nedisciplinu na terenu, iz toga proizlazi i nesudjelovanje u fazi obrane. Nogomet se ne može igrati u jednom smjeru. A odgoj počinje od roditelja, preko vrtića, učitelja u školi, do trenera u klubovima. Za Rebića samo mogu reći da je ovaj SP pokazao da ga Štimac opravdano nije pozvao u A-vrstu. Ne trebamo izmišljati toplu vodu, nego samo kopirati najbolje, kao što primjerice rade Švicarci", kaže Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo