UNITED PLATIO 50 MILIJUNA: / Mourinhov posljednji potez je potpuno nejasan!

Image
Foto: AFP

U većini najjačih europskih nogometnih liga u ponedjeljak u ponoć je završio prijelazni rok.

1.9.2015.
17:01
AFP
VOYO logo

17.53 - Jose Mourinho je povukao posljednji potez dana, doveo je Michaela Hectora iz Readinga. Branič je potpisao petogodišnji ugovor s engleskim prvakom, ali se samo slikao s dresom i ekspresno se vratio na posudbu u svoj dosadašnji klub. Zašto su doveli 23-godišnjeg defanzivca iz redova drugoligaša i to još igrača koji je bio na 11 posudba u nižim ligama, te na kraju lani bio posuđen Aberdeenu, vjerojatno niti jednom navijaču Chelseaja nije jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.50 - Manchester United je potvrdio dolazak talentiranog Anthonyja Martiala iz Monaca. Ne zna se koliko je točno United platio za 19-godišnjeg napadača, ali BBC navodi da se radi o iznosu od 36 milijuna funti, odnosno oko 50 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.00 - West Ham i dalje ne miruje. Iz Bilićeva su kluba potvrdili da su potpisali četverogodišnji ugovor s dosadašnjim krilnim napadačem Nottinghama, 25-godišnjim Michailom Antonijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:30 -Virgil van Dijk prešao je iz Celtica u Southampton i potpisao u petogodišnji ugovor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:14 -Joleon Lescott prošao je liječnički pregled i postat će novi igrač Aston Ville, nakon što je igrao za WBA.

12:45 - Branič Papy Djilobodji prešao je iz Nantesa u Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:30 - West Ham je objavio dobrodošlicu hrvatskom napadaču Nikici Jelaviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:50 - West Ham ne miruje, iz Chelseaja je doveo Victosa Mosesa na posudbu iz Chelseaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:55 - Nikica Jelavić i službeno je postao član Bilićevog West Hama. Bivši napadač hrvatske reprezentacije, prošao je liječnički pregled i u nastavku sezone igrat će za 'čekićare' koji će Hull Cityju platiti 4 milijuna funti, odnosno 5,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:25 - Everton je potvrdio dovođenje argentinskog stopera Ramira Funesa Morija, kojeg je za milijuna eura doveo iz River Platea za 13 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

08:55 -Alex Song vratio se u West Ham nakon jednogodišnje posudbe Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

08:30 - Porto je na posudbu iz Watforda doveo Meksikanca Miguela Layuna.

08:00 -Ricky van Wolfswinkel prešao je iz Norwicha u Betis na jednogodišnju posudbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

07:56 - Napadač Celtica Stefan Šćepović stigao je u Getafe na jednogodišnju posudbu.

00.25 - Nevjerojatno, ali izgleda da je Real zakasnio, papirologija nije obavljena na vrijeme i transfer je očigledno propao. Ostala je samo teorija Madrižanima, da im španjolski savez izađe u susret. Navodno, tehnički problemi su zasmetali 'kraljevskom klubu' u realizaciji transfera. Vratar je, prema pisanju medija, potpuno razočaran i šokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

00.00 - Do ponoći nije stigla službena potvrda da je De Gea potpisao za Real, no to ne znači da se to neće dogoditi. Ako su svi dokumenti poslani na vrijeme nadležnim institucijama, transfer bi mogao biti objavljen u idućim satima. Prijelazni rok je u većini europskih liga završen, a u utorak se u 18 sati zatvara u engleskoj Premierligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23.35 - Utrka s vremenom u Madridu. Rješava se papirologija oko De Geinog transfera u Real Madrid, a sve mora biti gotovo do ponoći. Transfer Keylora Navasa u Manchester United može čekati do utorka kada se zatvara prijelazni rok u Engleskoj.

23.10 - I još jedna vijest iz Intera. Iz Galatasaraya je došao 32-godišnji brazilski veznjak Felipe Melo, nekadašnji član Fiorentine i Juventusa. Definitivno će zaoštriti konkurenciju našem Marcelu Brozoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23.00 - Inter je potvrdio da je na jednogodišnju posudbu iz Rome doveo srpskog ofenzivnog veznjaka Adema Ljajića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.45 - Juventus je vrlo aktivan u završnici prijelaznog roka, pa je tako sada stigla vijest i da je Stara dama dovela mladog francuskog reprezentativca Marija Leminu (21) iz Marseillea. Mladić igra na poziciji veznjaka.

22.15 - Brazilski ofenzivni veznjak Hernanes (30) prelazi iz Intera u Juventus koji će milanskom klubu platiti 11 milijuna eura odštete. Hernanes je od ljeta 2010. do siječnja 2014. igrao za Lazio, a s aktualnim talijanskim prvakom je potpisao trogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.05 - Iskusni španjolski veznjak Joaquin odlazi iz Fiorentine i vraća se u Betis u kojem je igrao od 2000. do 2006. godine.

21.35 - BBC izvještava da su Real Madrid i Manchester United dogovorili veliki posao. Real za Davida de Geu na Old Trafford šalje novac i Keylora Navasa, tako da će cijeli transfer iznositi oko 40 milijuna eura. Čeka se još samo službena potvrda.

21.30 - Jakub Błaszczykowski je nakon osam godina napustio Borussiju Dortmund i potpisao za Fiorentinu gdje će mu društvo praviti čak četvorica Hrvata.

21.20 - Valencia je platila 20 milijuna eura Monacu za obrambenog nogometaša Aymena Abdennoura za kojeg je zainteresiran bio i Chelsea.

21.15 - Inter je svoga braniča Marca Andreollija poslao na posudbu u Sevillu.

20.50 - Dinamov suparnik u Ligi prvaka Olympiacos doveo je nigerijskog napadača Browna Ideyea iz West Bromwicha. Ideye je ranije igrao za kijevski Dinamo, Sochaux i Xamax.

20.25 - Sin velikog Rivalda, 20-godišnji napadač Rivaldinho, potpisao je trogodišnji ugovor s portugalskom Boavistom. Došao je iz brazilskog Mogi Mirima.

20.15 - Manchester United je potvrdio da je svoga rezervnog vratara Andresa Lindegaarda prodao West Bromwichu.

20.00 - Čini se da je na pomolu zamjena golmana između Real Madrida i Manchester Uniteda. David de Gea bi napokon trebao potpisati za Real, a Kraljevski klub će na Old Trafford poslati Keylora Navasa. Dođe li De Gea, Real će imati gužvu s vratarima, tako da se ovo čini kao dobro rješenje za sve. Osim Navasa, Real će Unitedu svakako morati uplatiti i određeni iznos u eurima.

19.00 -Chicharito seli u Njemačku! Najave su bile točne, meksički reprezentativac novi je suigrač Tina Jedvaja u Leverkusenu. Potpisao je trogodišnji ugovor, a tako je postao prvi Meksikanac koji je nakon Premiershipa i La Lige stigao u Bundesligu. Odšteta je navodno 12 milijuna funti.

18.05 - Sunderland je iz Liverpoola doveo napadača Fabija Borinija s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. Borini je i prošlu sezonu bio na posudbi u Crnim mačkama, a ranije je igrao za Romu, Parmu, Swansea, Chelsea...

18.00 - Odmah nakon dolaska Januzaja u Borussiju Dortmund, počelo se nagađati da bi u posljednjim satima prijelaznog roka klub mogao napustiti Marco Reus, a kao glavni se interesent po europskim medijima zasad spominje Real Madrid.

17.40 – Manchester United je na godinu dana posudio svoga talentiranog krilnog igrača Adnana Januzaja Borussiji Dortmund. Iako je 20-godišnji Belgijanac startao u četiri ovosezonske utakmice za United, menadžer Louis van Gaal očito smatra da će mu dobro doći godina dana 'čeličenja' u Bundesligi.

17.30 – Schalke je potvrdio da je prodao Wolfsburgu 21-godišnjeg krilnog veznjaka Juliana Draxlera. Za mladića je veliko zanimanje pokazivao Juventus, ali Wolfsburg je ponudio više, konkretno 35 milijuna eura, uz mogućih dodatnih sedam milijuna bonusa, što je za Schalke rekordna dobit od odštete za jednog igrača. Vukovi su na taj način donekle pokrpali rupu nastalu odlaskom Kevina de Bruynea i Ivana Perišića.

17.25 - Dante je i službeno novi igrač Wolfsburga, Brazilac je potpisao trogodišnji ugovor, a Bayern će za braniča dobiti odštetu od četiri milijuna eura.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo