BROJKE NE LAŽU / Nikad luđa statistika: Jedna stvar gura Hajduk, Rijeka nije onakva kakva se čini, Dinamo najuvjerljiviji

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je u prvenstvu ostvario 11 pobjeda, a više od polovice, njih šest, Splićani su dobili s minimalnih 1-0.

14.11.2023.
10:18
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk, vodeća momčad HNL-a, dosad je u prvenstvu ostvario 11 pobjeda, a više od polovice, njih šest, Splićani su dobili s minimalnih 1-0.

Image
VELIKO ISTRAŽIVANJE /

Ne trebamo brinuti za budućnost, HNL među najmlađim ligama svijeta: Susjedi na sjajnom prvom mjestu

Image
VELIKO ISTRAŽIVANJE /

Ne trebamo brinuti za budućnost, HNL među najmlađim ligama svijeta: Susjedi na sjajnom prvom mjestu

S 1-0 splitski sastav je pobijedio Rijeku, Lokomotivu, Dinamo, Slaven Belupo, Rudeš i Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još dva puta Hajduk je pobjeđivao s jednim pogotkom razlike, s 2-1 je bio bolji u gostima protiv Dinama i Varaždina, što ostavlja tek tri utakmice u kojima je Hajduk, rezultatski gledano, na lakši način došao do tri boda. U pitanju su gostujuće 2-0 slavlje protiv Rudeša te pobjede na Poljudu protiv Slaven Belupa 3-0 i posljednjih 3-1 protiv Varaždina.

Iako vlada mišljenje da Rijeka igra napadački atraktivno i poletno, da pobjeđuje 'sa stilom' same brojke ne potvrđuju takvo što. Izuzmu li se uvodne dvije pobjede Rijeke od početka kolovoza klub s Rujevice nikoga nije pobijedio s dva pogotka razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta uvodna slavlja su bila 4-0 protiv Rudeša i 6-0 protiv Istre 1961, a nakon toga Rijeka je ostvarila još šest pobjeda. Tri puta je bilo 1-0 (Slaven Belupo, Hajduk i Gorica), a tri puta 2-1 (Lokomotiva, Osijek i Rudeš).

Od vodećeg trolista na ljestvici najveći broj „uvjerljivijih“ pobjeda ima Dinamo. Ukupno je aktualni prvak pobijedio sedam puta, a od toga su četiri izražene s dva pogotka ili više. U pitanju su dva slavlja protiv Istre 1961 (oba puta 3-0), Slaven Belupo 3-0 i Rudeš 5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od preostale tri pobjede Dinamo je čak dvije ostvario preokretima u završnici ili sudačkoj nadoknadi, 3-2 kod Osijeka i 2-1 protiv Lokomotive.

Gorica, četvrti sastav s ljestvice, ukupno je ostvarila šest pobjeda i tek dvije s dva ili više golova razlike. U pitanju su slavlja 2-0 protiv Rudeša i 3-0 protiv Osijeka, dok u postocima najveći broj „uvjerljivih“ pobjeda ima Osijek. Od ukupno šest slavlja Osječani su četiri puta dobili s dva ili više pogodaka razlike: 6-1 protiv Slaven Belupa, 3-0 protiv Rudeša, 2-0 protiv Hajduka i 3-1 protiv Istre 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo