Liga nacija / Nije sve tako sivo: Hrvatska je još uvijek nositelj, ali čeka još rezultate dvije utakmice

Dalić je već nekoliko puta istaknuo kako je fokus na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

18.11.2018.
19:14
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela kvalificirati u final four nogometne Lige nacija. Na Wembleyu kod Engleske izgubila je od Engleske 2:1 i tako ostala na posljednjem mjesti svoje skupine.

Sa sedam bodova na vrhu je Engleska i ide na final four turnir, za sada ga je, osim njih, osigurao samo Portugal. Španjolci su na drugom mjestu sa šest bodova, a Hrvati ostali na začelju sa četiri i ispadaju iz skupine, točnije, ispadaju iz elitnog ranga Lige Nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Engleska preokretom do pobjede: Hrvatska ispala u niži rang nogometne Lige nacija

Image

Engleska preokretom do pobjede: Hrvatska ispala u niži rang nogometne Lige nacija

To znači da u sljedećem izdanju ovog natjecanja 2020. godine, neće igrati protiv nogometne elite, već protiv momčadi poput Poljske, Islanda, Njemačke, Austrije, Walesa i tako dalje.

Na kocki je u utakmici s Engleskom bio i status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo hrvatske nogometne reprezentacije. Hrvatska ne ovisi samo o sebi, već čeka rezultate iz dvije druge utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska još uvijek ima status nositelja i zadržat će ga ako ne pobijedi Nizozemsku sutra. Isto tako, Poljaci ne smiju pobijediti Portugalce u utorak.

Kapetan naše reprezentacije Luka Modrić izjavio je da se Hrvatska, čak i ako ne ostvari status favorita, nema koga bojati jer imamo odličnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Dalić je već nekoliko puta istaknuo kako je fokus na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Ždrijeb skupina bit će za točno dva tjedna u Dublinu. Kvalifikacije počinju 21.ožujka i traju do 19.studenog 2019. Na EURO će se plasirati najbolje dvije momčadi u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo